Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői pingpongosok állnak a legközelebb a csarnoképítés megkezdéséhez

2019-08-31 17:35:15

Annak ellenére, hogy a közbeszerzési eljárás során kiderült fedezethiány miatt a belváros egykori teniszpályáinak helyére megálmodott városi sportcsarnok építése lekerült a napirendről, három sportág képviselői még reménykedhetnek abban, hogy lesz új otthonuk.

A Gödöllői EAC vívói 2017 szeptemberében kaptak az önkormányzattól területet, illetve 50 millió forintos támogatást céljuk megvalósítására. Ráadásul, az összeg felét egy tavaly novemberi döntés alapján le is hívhatták. A csarnok építése eddig nem kezdődött el. Gémesi Csanád, az Ötvös Károly Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta: remélik, hogy még ebben az évben elindulhatnak a munkák, de konkrét időpontjuk egyelőre nincs. Az építőipari drágulások miatt nehéz dolguk van új források előteremtésével, de haladnak.

A Gödöllői Röplabda Club 2017 novemberében örülhetett annak a képviselőtestületi határozatnak, ami kijelölte számukra a leendő munkacsarnok területét. A TAO-támogatási körbe tartozó sportág helyi reprezentánsai azóta sokat fáradoztak a megvalósítás előkészítésén, ám törekvéseik nem vezettek kézzel fogható eredményre. Július elején egyfajta bombaként robbant a hír, miszerint: Veresegyház felé kacsingat a gödöllői röplabda klub, amelynek illetékesei ettől függetlenül nem tettek le a jogerős építési engedéllyel rendelkező gödöllői csarnok építéséről.

A helyi sportcsarnok-építési láz harmadik szereplője a Gödöllői Sport Klub asztalitenisz szakosztálya, akik – a városatyák 2017 november végi jóváhagyó bólintása értelmében – a VÜSZI Kft. Dózsa György úti telephelyén emelhetnek pingpongozásra alkalmas létesítményt. Fontos momentum volt a projekt életében az a májusi döntés, ami 25 millió forintos, év végéig felhasználható, vissza nem térítendő önkormányzati támogatáshoz juttatta az egyesületet. Megkeresésünkre Bartha Tibor szakosztályvezető tömören úgy fogalmazott, hogy a napokban lezáruló közbeszerzés remélhető sikeressége függvényében, elvileg szeptember közepén elkezdődhet az építkezés.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online