Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Olimpia bajnok vízilabdázó is segíti a gödöllői röplabda klub boldogulását

2018-10-04 19:57:01

Három nappal az NB I. Liga október 7-i rajtja előtt sajtótájékoztatót tartottak a Penta-Gödöllői RC illetékesei a Török Ignác Gimnáziumban. Az eseményen – túl azon, hogy a már tavaly is itt játszókon kívül bemutatták a nyár folyamán érkezett játékosokat, a rutinos, több mint hatvanszoros válogatott Dégi Barbarát és a Békéscsabáról érkezett, 21 éves Ludmán Rékát – felvázolták az új évadra vonatkozó terveket is. Az elmúlt idényben történtekről, majd a jövőben megoldásra váró feladatokról Pánczél Ottó Péter klubelnök, Laza Bálint, a Penta-Gödöllői RC Sport Kft. ügyvezető igazgatója és Grózer György vezetőedző egymást kiegészítve beszéltek.

Bár egyértelműen senki nem mondta ki, a hölgyek előtt nem igazán lebeghet más cél, mint visszajutni a jövő szeptembertől nyolc csapatosra bővülő Extraligába. Az osztályváltást kizárólag magyar, zömében saját nevelésű fiatal játékosokkal kívánják elérni, lépésről lépésre haladva, úgy, hogy a lányok ne érezzék tehernek az elvárást. A mindennapi munkából másodedzőként továbbra is komoly feladat hárul Szalay Attilára, Nagy Péter pedig technikai vezetőként szolgálja a csapatot. A hazai mérkőzések az egyetemi sportcsarnokban lesznek.


Szabados István utánpótlás vezetőedző jóvoltából szóba került a klubnál zajló minőségi utánpótlás-nevelő munka, valamint a rendszer bővítésével kapcsolatos legfrissebb történések, nevezetesen: nem csak Gödöllőn, hanem néhány, környező településen (Aszód, Kálló, Szada, Valkó, Kerepes, Sülysáp, Csomád) is indultak gyerekcsoportok, és három helyi óvodába is „betette a kezét” az egyesület.
Karádi Zoltán, a strandröplabda-szakosztály vezetője értékelte a nemrég lezárult szezont, Wirnhardt Oszkár elmondta, hogy a klub férficsapata újoncként beszállt az NB II-es bajnoki csatározásba, illetve átadták a sajtótájékoztatónak helyet adó középfokú tanodának a névadó szponzor szerepét betöltő Penta Kft. által vásárolt defibrillátort. A készüléket Fábián Bertalan intézményvezető vette át Pánczél Ottó Pétertől.

Fontos momentuma volt a rendezvénynek a klub gazdasági hátteréről szóló tájékoztató, amiben meghatározónak nevezték a TAO-támogatásból származó bevételek akár működési-, akár fejlesztési célú felhasználását. Ez utóbbinál szóba került a Táncsics Mihály útról megközelíthető területre tervezett munkacsarnok – várhatóan 2019-ben megkezdődő – építése, hiszen a létesítmény elkészülte után valódi „otthonhoz” jutnának a klub különböző korosztályú alakulatai.
A folyamat felgyorsításához arra is szükség van, hogy a megpályázott és a szövetség részéről jóváhagyott TAO-támogatási keretet sikerüljön feltölteni. Döntően ebben a folyamatban lesz – kapcsolatai révén – segítségére az egyesületnek a szomszédos Szadán lakó háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó, dr. Kiss Gergely, akivel együttműködési megállapodást kötöttek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online