Vissza normál nézetbe Nyomtatás

NB II-es szinten rivalizál a gödöllői férfi röplabda-csapat

2018-10-03 10:09:47

Tíz éves kitartó munka eredményeként idén őszre elérkezett az idő, hogy az NB II-es bajnoki osztályban férfi röplabda-csapat képviselje Gödöllőt. Abban, hogy ez bekövetkezett, elévülhetetlen érdemei vannak Wirnhardt Oszkár edzőnek, aki kérésünkre összefoglalta az elmúlt egy évtized – viszontagságoktól sem mentes – történéseit:

- Tíz éve gyakorlatilag ezzel a csapattal kezdtem a férfi röplabdát a Petőfi iskolában. Az eltelt időszakban sok gyerek ment el, és jöttek helyükre mások. Akik a kezdetektől velem vannak: Wirnhardt Bence, Szabados Zsombor és Kovács Dániel. Rajtuk kívül vannak olyanok, akik nálam kezdték, csak később. Vagyis, mondhatni, hogy mindenki saját nevelésű játékos.
Az elmúlt évig mindent saját erőből oldottam meg, így a termet, a mezeket, az utazást, és folytathatnám a sort. Tavaly szeptembertől lettünk a Penta-Gödöllői RC teljes jogú tagjai. A klubtól sok segítséget kapunk a technikai dolgokban, és az sem mellékes, hogy nekem sem kell ingyen dolgozni.
Fennállásunk óta minden évben indultunk országos bajnokságokban. A legjobb eredményünk, amire igazán büszke vagyok az, amikor minden nehézség ellenére bejutottunk az országos döntőbe, ahol ugyan hatodikak lettünk, de az érte kapott pénzből tudtunk venni labdákat, mezeket, melegítőt. Ez sokat segített rajtunk.
Tavaly az országos ifjúsági bajnokságban (OIB) indultunk, de – mivel sokan abbahagyták év elején – valódi esély nélkül. Az idei évben az NB II-t céloztuk meg, ami azért is kedvező, mert idősebbek is játszhatnak, beleértve magamat is. Bence fiam elment a Pénzügyőr juniorba, de kettős játékengedéllyel játszik nálunk, amikor nincs ütközés. Debütálásunk jól sikerült, hiszen Sümegen 3-0 arányban diadalmaskodtunk.

Álló sor (balról jobbra): Wirnhardt Oszkár edző, Kovács Dániel feladóátló, Wirnhardt Bence csapatkapitány négyesütő, Katona Ádám center, Szakter Balázs center, Nagy János Joker. Térdelnek: Szénási Lajos négyesütő, Szekeres Bálint feladó, Nagy Zsombor liberó. A képről hiányzik: Szabados István feladó, Szabados Zsombor négyesütő

Azáltal, hogy – a Gödöllői Sasok fantázianévre hallgató együttes révén – férfifronton is van NB-s szintű röplabda-csapata Gödöllőnek, az érdeklődők minden második hétvégén szurkolhatnak nekik a Török Ignác Gimnázium tornacsarnokában. Legközelebb október 6-án, szombaton 17 órától, amikor a székesfehérvári Felsővárosi Fésüs RAF formációja látogat Gödöllőre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online