Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elődöntős a gödöllői hatos a röplabda Magyar Kupában

2014-12-17 20:38:16

Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Jászberényi RK 3-1
(19, 23, -19, 19)

Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Fritz, Csengeri, Takács, Széles. Cserék: Bánlaki, Kovács A. (liberók), Radomszki, Kalotai, Nagy Kitti, Lados, Halla P.

Miután a párharc első, jászberényi összecsapásán szettveszteség nélkül diadalmaskodott a gödöllői csapat, Horváth András – bajnoki veretlenségét három nappal korábban elvesztő – együttesének két játszma megnyerése is elegendő volt a legjobb négy közé jutáshoz.

Deme Gábor, a vendégek trénere a mérkőzés előtt megjegyezte: Szakmáry Grétától tart a leginkább. Az első pontok után azonban rá kellett döbbennie, hogy saját csapatán belül sincs meg a kellő összhang (4-1). Az első technikai időnél a Gödöllő úgy vezetett 8-5-re, hogy kezdőhatosából – a feladó Lutter Lizát  leszámítva – mindenki csinált egy-egy pontot, hármat pedig ajándékba kaptak a hazaiak. A színvonal ezt követően sem szökött az egekbe, ám ezért nem sírtak tele egy százas csomag papírzsebkendőt a Csengeri Petra bombáival és berényiek hibáival magabiztosan előnyt felhalmozó (20-12), majd metorpanó (21-17), de a szettnyerésig azért eljutó házigazdák.

Részsikerével egyetlen játszmára került a legjobb négy közé jutástól a TEVA-hatos, amelynek az előzmények alapján csak arra kellett ügyelnie, nehogy kényelmesre vegye a dolgot. Naná, hogy arra vette. Igaz, csak 15-15-ig, mert ekkor elkezdett tágulni a rés a két csapat között (21-16), ami az etap végére kétpontosra szűkült, de ez is elég volt ahhoz, hogy a gödöllői lányok elmondhassák: 2007 óta zsinórban kilencedszer játszhatnak elődöntőt a Magyar Kupában.

A harmadik szettben Horváth András pályára küldte Radomszki Boglárkát (Szakmáry helyett), Kalotai Zsófiát (Széles Petra helyett), Nagy Kitti (Lutter helyett) és a liberóposzton Kovács Adél is beszállt a játékba. A gödöllői változtatás kedvezett a vendégeknek, akik folyamatosan növelték előnyüket (8-14). Az ígéretes fiatalokkal teletűzdelt vendéglátóknak kapaszkodniuk kellett, ám ez csak átmenetileg sikerült (18-19), így szépített a Jászberény.
A csereemberek tesztelése hazai részről a negyedik játékrészben is folytatódott. Ekkor már gördülékenyebben teljesítettek a végjátékra Lados Szilviát és Halla Petrát is csatasorba állító házigazdák (8-3, 12-5, 20-11), ezáltal nem kellett döntő játszmával múlatni az időt.

Továbbjutott kettős győzelemmel a TEVA-Gödöllői RC együttese, amelynek ellenfele a békéscsabaiakat drámai aranyszettben felülmúló Újpesti TE alakulata lesz az elődöntőben. A találkozókat a versenynaptár szerint január 31-ig kell lejátszani.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online