Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kihúzta a Vasas a gödöllői röplabdások méregfogát

2014-12-14 19:48:05

NB I. alapszakasz, 15. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – Vasas Óbuda 1-3
(25, -18, -15, -24)

Gödöllő: Széles, Lutter, Szakmáry, Fritz, Csengeri, Takács. Cserék: Bánlaki (liberó), Radomszki, Nagy Kitti, Kalotai.

Mivel a két csapat október 12-re kiírt Folyondár utcai mérkőzését a csarnok állítólagos túlterheltsége miatt január 16-ára halasztották, ezüstvasárnap találkozott először egymással a két honi topformáció az idei bajnokság alapszakaszában. Legutóbb pedig 302 napja, február 15-én, a békéscsabai kupadöntőben rivalizáltak tétmeccsen a felek.

Túl azon, hogy a találkozó a plüssfigurák gyűjtésével jótékony, a Pest megyei gyermekotthonokat megsegítő célt szolgált, sportszakmai szempontból az alapszakasz elsőségről is döntött, mivel gödöllői siker esetén – feltéve, hogy a továbbiakban nem borul nagyot a papírforma – városunk hatosától már nem igazán lehet elvenni ezt a címet.


A kezdeti pontoknál viszonylag egyszerű volt a képlet: ha Csengeri Petra kapta a labdát, abból pont lett gödöllői oldalon. Más kérdés, hogy a hazaiak hibáit az utóbbi meccseken jó formában játszó ütő sem tudta ellensúlyozni, így Takács Doroti, illetve Szakmáry Gréta hatékonysága is kellett ahhoz, hogy a GRC 5-7-ről 9-7-re fordítson. Aztán – Lutter Liza frappáns passzaiból – Széles Petra is beszállt a gödöllői pontgyűjtésbe, és pillanatok alatt 12-8-ra dagadt a vendéglátók előnye. A Vasas azonban nem hagyta magát, és kihasználva a gödöllőiek bizonytalan nyitásfogadását is, 15-nél egyenlített, majd 18-16-ra meglépett. Egy újabb csavarral a házigazdák négy pontot termeltek zsinórban, de 22-nél megint nem volt különbség a riválisok között. Huszonhárom egálnál Miklai Zsanettet leblokkolták a hazaiak, de a játszmalabdát Csengeri elpackázta. 26-25-nél viszont már nem, ezáltal gödöllői sikerrel zárult a drámai végjáték.

Fritz Ágnes remek sáncával és Szakmáry szemfüles ejtésével indult a második szett. Aztán Miklai és Szombathelyi Szandra is megrázta magát, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. Komolyabb előnyt – Csengeri szerváiból – 9-5-nél tudott kicsikarni a Gödöllő. A városunk hatosának kedvező állapot azonban nem tartott sokáig: a mieink teszetoszaságából építkezve, egyenlítettek a szinte minden labdával Miklait kereső piros-kékek. A folytatásban a gödöllői liberó, Bánlaki Mária mentései is kelletek ahhoz, hogy a házigazdák magukhoz ragadják a vezetést, de 14-12 után a Vasas – Miklai vezetésével – megrázta magát, és 19-14-re ellépett, majd esélyt sem adott a házigazdáknak a játszma megnyerésére.

A harmadik etapot a fővárosiak kezdték jobban (3-6). Szólt is a Játszik a Vasas! rigmus a lelátón, a vendégszurkolók táborában. Nem volt mit tenni, a kapaszkodásra kellett energiát fordítania a hazai társulatnak, ami csak részben sikerült, mert az átmeneti felzárkózás (7-8) után a vizitálók újra elkezdték hizlalni előnyüket (8-16), és nem adták alább az újabb játszmagyőzelemnél. Mindez azt is jelentette, hogy a meglepően enerváltan teljesítő gödöllői csapat búcsút intett eddigi, száz százalékos mutatójának.

Arról, hogy a TEVA-hatos egyedülálló veretlenségi szériája kiállja-e a próbát, a negyedik játszma döntött. Úgy indult, hogy a piros-kékek rövidre zárják a dolgot (0-4), de a pocsék kezdést követően – Csengeri remek nyitássorozatával – magára talált Horváth András alakulata (12-6), amelynek játékát ekkor Nagy Kitti irányította. Hátradőlni azonban nem lehetett, mert a Vasas könyörtelenül megtorolta a kihagyásokat (17-18). Ekkor Lutter Liza visszatért a feladóposztra. Hátha… De, nem volt hátha, csak izgalom (22-22, majd 24-24), és a gödöllői nevelésű Háfra Dominika mérkőzést lezáró ütése után mindhárom pont a fővárosiakhoz került.

Tizennégy mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC csapata 39 ponttal, 40-7-es szett- és 1.139-952-es pontaránnyal az 1. helyen áll az NB I-ben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online