Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás, Pest Vármegyei Kupa: irány a döntő, Gödöllő!

2024-04-10 19:28:53

Pest Vármegyei Kupa, 6. forduló (elődöntő):
Gödöllői SK – Dunaharaszti MTK 3-2
(2-2)
Gólszerzők: Mertse Ábel, Nagy Dániel, Barabás Ádám, illetve Landsmann Dominik, Bata Csongor (11-esből).

A sorsolás szeszélye folytán a Pest vármegyei I. osztályú bajnokság éllovasai már a kupaelődöntőben találkoztak egymással, ami előrevetítette, hogy a továbbjutó jó eséllyel pályázhat a fináléban a serleg elhódítására. A címvédő gödöllőiek a most zajló bajnoki idényben, augusztus 12-én, hazai pályán 2-1 arányban legyőzték riválisukat, február 24-én Dunaharasztiban viszont a mostani vendégek nyertek, méghozzá 3-0 arányban.

A Szűcs Lajos sportcentrumban a kora esti órákban lezajlott kupaderbi előtt csupán annyi volt biztos, hogy ha a rendes játékidőben döntetlen eredmény születik, büntetőpárbajban dől el a továbbjutó kiléte. Erre azonban nem került sor. Elmondjuk, miért…

Mivel mind a két formáció a támadófoci híve, nem volt meglepő, hogy négy gól is esett az első félidőben. A találatfolyamot a 6. percben Landsmann Dominik átlövésből elért gólja nyitotta meg, amire a 16. percben Mertse Ábel egy látványos szóló sikeres befejezésével válaszolt. Az első félóra végén a meccsen ezúttal kezdőként pályára lépett Nagy Dániel egy frappáns és pontos tekeréssel vette be a dunaharaszti kaput, ám a hazai öröm csak a 41. percig tartott, amikor a Pest vármegyei I. osztályú bajnokság gólkirály-jelöltje, Bata Csongor – az ellene elkövetett buktatás miatt megítélt – büntetőből egyenlített.

A fordulás után szűk negyedórát kellett várni arra, hogy ismét a hazai gárda vezessen: Tóth-Ilkó Áron beadására Barabás Ádám érkezett jó ütemben. A rendes játékidőből hátralévő bő félórában Sipeki István alakulatának nem volt más dolga, „csupán” annyi, hogy megszervezze hatékony védekezését. Ez sikerült, így városunk tizenegye bejutott a Pest Vármegyei Kupa döntőjébe, ahol megvédheti tavalyi elsőségét!

A másik elődöntőben: Diósdi TC (Pest vármegyei II. osztály) – Viadukt SE-Biatorbágy 2-1 (0-0)
A Pest Vármegyei Kupa döntőjét május 1-jén, szerdán rendezik meg Cegléden.

Következik: Gödöllői SK – Bugyi_OBO SE április 14., vasárnap 16 óra, Szűcs Lajos sportcentrum (Pest vármegyei I. osztály 23. forduló).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online