Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Érdemes művész lett a gödöllői kötődésű táncos, Moussa Ahmed

2024-03-14 15:54:41

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket adott át március 15-e alkalmából a Pesti Vigadóban március 14-én.

A kitüntetett személyek népes táborának tagjai közül a gödöllői kötődésű Moussa Ahmed Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át. A  Harangozó Gyula-díjas (2020) táncművész jelenleg az Urban Verbunk Társulat művészeti igazgatója, aki közel 10 évvel ezelőtt, 2014 szeptemberében Guinness-rekordot állított fel a gödöllői Fricska táncegyüttes további két tagjával, Papp Gergely Bálinttal és Papp Máté Bencével.

Korábbi megnyilatkozásai során Moussa Ahmed rendszeresen kitért arra, hogy táncosként nem csak azt tartja fontosnak, hogy olyat alkosson, ami elgondolkodtatja az embereket, hanem az is lényeges számára, hogy másoknak is átadja, amit ő már tud. Az általa létrehozott Urban Verbunk nem csupán egy táncegyüttes, hanem egyben a nemzeti népművészet innovációjáért felelős központ is. A gödöllői Művészetek Háza épületében működő alapfokú művészeti intézményben Tóth Judit vezetésével több száz gyereket tanítanak napjainkban is.


Moussa Ahmed közösségi oldalán az alábbiakat tartotta kiemelni a díjjal kapcsolatosan:
- Óriási elismerés ez számomra, ami csak még jobban megerősít az Urban Verbunk iránti elhivatottságomban. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott és támogat, ezen a kitüntetésen felbátorodva folytatom tovább a munkát! Hír forrása: MTI


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online