Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vízilabda MEFOB: döntőbe jutásával történelmi sikert ért el a gödöllői egyetemi csapat

2024-03-11 09:33:15

Először két éve, 2022 májusában adhatott számot tudásáról a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) férfi vízilabda-csapata a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB). A debütálást a 13. helyen zárta az akkori formáció, amely az elmúlt esztendőben nem tudott bejutni a legjobb nyolc együttest tömörítő döntőbe.

A harmadik próbálkozás azonban történelmi tettel egyenértékű sikerrel járt, hiszen március második hétvégéjén, a BVSC Szőnyi úti uszodájában Petlyánszki Péter (képen jobbra) társulata – az ELTE elleni 16-11 arányú győzelemmel és a végső diadalra esélyes BME elleni 20-8 arányú vereséggel – kiharcolta, hogy ott lehessen az április 30-a és május 1-je között esedékes győri MEFOB FESZT nyolcas döntőjében.

Kiss Gergely szakosztályvezető örömmel értékelte a történteket:
- Nem vitás, szintet lépett a gödöllői egyetemi vízilabda, amely harmadszor indult a MEFOB-sorozatban, de csak idén tudott bejutni a nyolcas döntőbe. Szombaton az esélyesebbnek tartott ELTE ellen hatékony csapatmunkával és jó játékkal nagy fegyvertényt hajtottak végre a srácok, akik vasárnap vállalható vereséget szenvedtek el a sorozat első számú favoritjának tartott BME együttesétől.


A MEFOB-on a férfiak 25 méteres pályán 4-es méretű labdával játszanak. A játékidő a selejtezőtornán 4x6 perc, a döntőben pedig 4x7 perc. Érdekesség, hogy a 8 méteren kívülről elért találat 2 gólnak számít, miként a kapusok által szerzett találat is, feltéve, hogy az nem büntetőből született.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online