Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Meglepő fogadási és sporttrendek Magyarországon

2023-11-23 10:29:30

A legjobban fizetett sportágak elemzése meglepő tendenciákat tár fel
Magyarország sok szempontból tipikus európai sportnemzet, hosszú és büszke hagyományokkal, valamint a labdarúgás hatalmas szeretetével. Azonban van néhány meglepő trend és tény Magyarországról, a sportról és arról, hogy hogyan történik a fogadás ezen a területen. Ellentétben azzal, amit sokan várnának, a legtöbb fogadást ez ügyben online kaszinókon keresztül kötik (amelyek asztali játékokat, nyerőgépeket és sportrészlegeket kínálnak). Ráadásul, ez a tengerparttal nem rendelkező ország az egyik nehézsúlyú ország, ha az olimpiai vízi sportokról van szó.

A magyarországi online fogadások legmeglepőbb trendjei
Az online fogadás talán nem is olyan nagy meglepetés, tekintve, hogy milyen könnyen és gyorsan lehet fogadásokat kötni az interneten keresztül. Van azonban egy szempont, ami nagyon meglepő tendenciája az online fogadásoknak Magyarországon, mégpedig az, hogy a legfrissebb elemzések szerint a legtöbb sportfogadás a kaszinókban történik. Mivel a legjobb oldalak egy virtuális tető alatt kínálnak kaszinójátékot és sportos szórakozást is, a magyar játékosok gyakran egyszerűbbnek és könnyebbnek találják, hogy minden fogadási igényüket egy helyen tudják kielégíteni, és a magyarországi befizetés nélküli fogadások mindkét típusú fogadásra az igaziak. Nem okoz nehézséget megtanulni hogyan lehet kiváltani az ilyen jutalmakat a legjobb magyar befizetés nélküli kaszinókban. A leggyakoribb mechanizmus egy kód megadása, és a promóció egyszerűen automatikusan aktiválódik a regisztrációkor. A befizetés nélküli akciók lehetővé teszik a játékosok számára, hogy kipróbálják és valódi pénzt nyerjenek anélkül, hogy bármit is befizetnének, és így kockáztatniuk kellene. Bár, a speciális ajánlatok általában rendelkeznek felső határral/felvételi plafonnal és fogadási követelménnyel (minimális teljes tét, mielőtt a kifizetés megtörténhet), mégis nagyszerű lehetőséget jelentenek a fogadók számára, és segítenek megmagyarázni, hogy miért az online kaszinók a sportrajongók elsődleges helyszínei.

Futball
A legnépszerűbb sportág Magyarországon, mint Európában általában, a labdarúgás. A férfi sportág messze a sportvilág elsőszámú csúcstartója, és egyre népszerűbb női labdarúgás is. A sportág könnyen érthető, ugyanakkor a fogadási piacok hatalmas választéka – a győztes oldalaktól kezdve a szögletek és a foglalások számáig – tökéletesen alkalmassá teszi a fogadások elhelyezésére. Magyarországon a legfelsőbb hazai bajnokság a Nemzeti Bajnokság, ahol 12 csapat játszik háromszor egy szezonban.

A labdarúgás érdekes sportág a fogadási viselkedés szempontjából, mivel a helyi kötődések (és rivalizálás) hihetetlenül erősek lehetnek. Mégis, ez a sportág, mint manapság a legtöbb más sportág, az online elhelyezett fogadásokhoz kapcsolódik. Még azon szurkolók számára is, akik bérletet vásárolnak, hosszú utakat tesznek meg az idegenbeli mérkőzésekre, és minden évben új mezt kapnak, az online fogadáskötés egyszerűen sokkal kényelmesebb, mintha személyesen tennék meg.

Forma 1
A Magyar Nagydíj 1986 óta szerepel a Forma-1-es versenynaptárban, és a főváros, Budapest ad otthont neki. Ezáltal fantasztikus reklámot jelent az országnak a világszíntéren, különösen magának Budapest kulturális örömeinek. Belföldön sok magyar nézi, és nemzetközi szinten is nagy sikert arat. Meglepő módon Németországban már nincs nagydíj, annak ellenére, hogy a sportágra óriási hatással van, így sokan a Hungaroring eseményét teszik elfogadott „hazai” futamnak. A rengeteg német mellett a Magyar Nagydíj rendkívül népszerű a finnek körében, akik gyakran a jegyeladások mintegy 10%-át teszik ki. A pálya jellegéből adódóan egyes futamok lefolyása a biztonsági autó vagy az eső miatt óriási felfordulást és váratlan eredményeket okozhat, valamint nagy nyereményeket azoknak, akik a legjobb magyar befizetés nélküli kaszinókban fogadnak. Az egyik klasszikus példa egy ilyen futamra a 2021-es verseny, amelyen Esteban Ocon sokkoló győzelmet aratott.

A Magyar Nagydíj az évek során számos kiemelkedő eseményt hozott, köztük a későbbi világbajnok Jenson Button 2006-os első győzelmét, Fernando Alonso 2003-as debütáló győzelmét és Damon Hill 1993-as első győzelmét. A későbbi világbajnokok debütáló győzelmeinek e hármasa miatt a Hungaroring nagyon jó előrejelzője a motorsport dicsőségének. Ez azonban nem mindenkire igaz, hiszen Heikki Kovalainen is megszerezte első (és egyben utolsó) győzelmét a pályán 2008-ban. A pálya Lewis Hamilton egyik nagy kedvence is, köszönhetően annak, hogy többször is győzött itt (nyolcszor, ami rekord), és még egy sokkoló pole-t is elért 2023-ban. A pálya helye az F1-es naptárban 2032-ig meghosszabbodott.

Az atlétika és a vízi sportok
Egy másik fontos sportág Magyarországon az atlétika, ami erős nézettséget és ennek megfelelő érdeklődést eredményez a fogadási piacokon. Bár, az olimpián sok más kategória is van, tanulságos tudni, hogy Magyarország messze a súlya fölött teljesít a sportág eme csúcsán, és a második legtöbb aranyérmet nyerte egy főre vetítve (csak Finnországban van több). A 2023-as magyar atlétikai bajnokság a 128. alkalommal megrendezett esemény volt, ami rávilágít az atlétika iránti erős és hosszú távú érdeklődésre. Hasonlóképpen, ugyanebben az évben Magyarország adott otthont az atlétikai világbajnokságnak, ahol a megszerzett egyetlen bronzérem kiábrándítónak tekinthető.

A vízi sportok az ország másik erőssége, ami meglepő tendencia, tekintve, hogy Magyarország tengerparttal nem rendelkezik. Ennek ellenére Magyarország férfi csapata az olimpiák történetének vízilabdázói közül kézzelfogható fölénnyel vezet, és az ország vezeti az éremtáblázatot kajak-kenuban és kenuban is. Ami az úszást illeti, a magyar férfiak és nők egyaránt az ötödik legeredményesebbek az olimpiákon.

A vízi sportoktól a Forma-1-ig és egy nagy adag futballig Magyarország szereti a sportot. Érdekes meglepetés, hogy a legtöbb kapcsolódó fogadás az online kaszinókban történik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online