Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felavatták Tessedik Sámuel mellszobrát a gödöllői egyetem főépülete előtti parkban

2023-10-28 11:11:14

Egy évvel azt követően, hogy leleplezték Dimény Imre szobrát a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gödöllői campusának főépülete előtt, Tessedik Sámuel (1742, Albertirsa-1820, Szarvas) evangélikus lelkész, tudós, agrárpolihisztor bronzból készült mellszobrát avatták fel az őszi színekben pompázó parkban.

Dr. Gyuricza Csaba rektor a szoboravató ünnepségen kiemelte, hogy az elmúlt időszakban a MATE – Tessedik örökségével összecsengően – szintén sokat tett Szarvas város és a Békés vármegyei térség oktatásáért.
- Idén januárban 800 millió forintos beruházást adtunk át, ami rendkívüli lehetőségeket biztosít az öntözéstechnikák és a precíziós öntözésre alkalmas berendezések megismeréséhez és a kapcsolódó képzések meghirdetéséhez. Emellett óriási érdeklődés mellett indítottuk el Szarvason a növényvédelmi drónpilóta képzést, amin az első vizsgázók már át is vehették bizonyítványukat. Mindezek egyben azt is jelentik, hogy Szarvason stabilizálódik az oktatás, a felnőttképzés és a szaktanácsadás, Békés vármegye pedig az öntözésfejlesztés hátterének megerősített bázisa lehet – hangsúlyozta a rektor.

A szoborról a leplet dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke (képen jobbra) és dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora távolította el október 27-én


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online