Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szobrot avattak Dimény Imre tiszteletére Gödöllőn

2022-10-25 16:47:10

- Fejlesztés nélkül az agrárium nem termel jövedelmet, nincs jó minőségű és megfelelő mennyiségű élelmiszer – mondta Nagy István agrárminiszter a Dimény Imre születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett szoboravató ünnepségen, október 25-én, Gödöllőn.

A miniszter kifejtette, Dimény Imre jól látta, hogy a magyar agrárgazdaság fejlődésének záloga nem pusztán egyetlen tényezőn alapul. A kedvező természeti, ökológiai adottságainkat csak akkor tudjuk kamatoztatni, ha azokhoz a biológiai és a technikai fejlesztéseket, a gazdasági és humán tényezőket komplex módon sikerül társítani. Ha nem fordítunk figyelmet a mezőgazdaság korszerűsítésére, az újabb és újabb technológiák alkalmazására és azok folyamatos használatára, a szakemberképzésre, a kutatásra, akkor lemaradunk a versenyben. Nem véletlen, hogy a Széchenyi-díjas Dimény Imre nevéhez fűződik az agrárium gépesítése, a termelőszövetkezetek adósságának elengedése és az élelmiszer-gazdaság fogalom általánossá tétele is – tette hozzá a szaktárca vezetője

Nagy István rámutatott: Dimény Imrénének miniszterként elévülhetetlen érdeme van a sikeres termelési rendszerek létrejöttében, oktatóként pedig kezdeményező szerepe volt az agrárfőiskolák egyetemekké fejlesztésében. A professzor mindig nagy hangsúlyt fektetett a képzésre, az utánpótlás nevelésére. Dimény Imre egyenes és hiteles ember tudott maradni egész életében, szakmai munkássága és eredményei példát mutatnak a jövő agrárnemzedékének is – emelte ki a miniszter.

A Dimény Imre emléke előtt tisztelgő szobor a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Szent István Campusának főépülete előtti parkban látható.  Forrás: AM Sajtóiroda • fotó: Pelsőczy Csaba

Lantos Györgyi szobrászművész bronzból készült alkotását dr. Nagy István agrárminiszter, dr. Csányi Sándor, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora és dr. Csikai Miklós, a Dimény Imre Emlékbizottság elnöke avatta fel (képen balról jobbra)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online