Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétikai világbajnokság: 43 éves országos csúcs megdöntésében vállalt szerepet a gödöllői sprinter, Nádházy Evelin

2023-08-26 20:54:50

A 200 méteres síkfutásban 35. helyen végzett Sulyán Alexa után egy másik gödöllői sprinter, Nádházy Evelin is rekrotánra lépett a budapesti világbajnokságon. Karakasné Hasznos Judit tanítványa – Kéri Bianka, Rapai Fanni és Molnár Janka, társaságában – a 4x 400 méteres női váltó kezdő tagjaként járult hozzá a 3:27,79 perces, országos csúcsot jelentő időeredményhez.

A világbajnokság augusztus 26-i elődöntőjében 17 ország képviseltette magát, nemzeti váltónk a második futam 2-es pályáján az 5. helyen célba érve teljesítette a négykörös távot. Az augusztus 27-i esti döntőbe (21.50 óra) futamonként a legjobb három helyezett, illetve a további két legjobb idővel rendelkező kvartett jutott be. A magyar váltó összesítésben a 11. helyet szerezte meg.

A versenyszám eddigi országos rekordját (3:27,86 perc) 43 év után sikerült megdönteni, a korábbi csúcs a moszkvai olimpián született, és Orosz Irén, Forgács Judit, Tóth Éva, illetve Pál Ilona négyese érte el.

Nádházy Evelin (középen) mellett a női 4x400 méteres váltóval készült további két gödöllői atléta, az első számú tartalék, Kriszt Sarolta (jobbra, edző: Körmendy Katalin), valamint a második számú tartalék, Simon Virág (edző: Karakasné Hasznos Judit)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online