Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: világbajnoki 35. lett 200 méteren a gödöllői sprinter, Sulyán Alexa

2023-08-23 12:04:28

Augusztus 19-e és 27-e között Budapestre figyel az atlétavilág. A vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban zajló világbajnokságon hazánkat összesen 63 versenyző képviseli: 32 fő szerzett indulási jogot a kvalifikációs lista alapján, a rendező ország jogán pedig 31 megfelelő tudásszinttel rendelkező atlétát nevezhetett a szövetség.

Az utóbbiak táborát erősíti a MATE-Gödöllői EAC három sprintere, Nádházy Evelin, Simon Virág (edzőjük Karakasné Hasznos Judit) és Kriszt Sarolta, aki – a saját jogon indulási lehetőséghez jutott Sulyán Alexa mellett – Körmendy Katalin (képen balra) tanítványa. Evelint, Virágot és Sacit a 4x400 méteres váltószámra nevezték, míg Alexa egyéniben 200 méteren állhatott rajthoz, illetve a 4x100 méteres nemzeti stafétát erősítheti az impozáns fővárosi sportlétesítmény rekortánján.

A gödöllői sprinterek közül elsőként Sulyán Alexa adott számot tudásáról. A jeruzsálemi U20-as (junior) Európa-bajnokságon a hónap elején ezüstérmet szerzett tehetség a 200 méteres síkfutás augusztus 23-i selejtezőjében a 3. futamban a 7-es pályán kísérelhette meg az elődöntőbe (legjobb 24) közé jutást. Ide futamonként a legjobb három-három helyezéssel (18 atléta), míg a további hat versenyző idővel verekedhette be magát.
A rekkenő hőségben lezajlott viadal során Alexa egy vetélytársát tudta megelőzni a futamban (6. hely), és – 23,12 másodperces egyéni csúcsától némileg elmaradva – vagány futással 23,47 másodperces idővel ért célba, ami az összesítésben a 35. helyet jelentette a 44 indulót felvonultató világbajnoki mezőnyben.

A helyszíni villáminterjú során Alexa – többek között – elmondta: egyáltalán nem elégedett magával, de a szezon vége felé járunk, ezáltal nagyon fáradt, ugyanakkor boldog is, mert egy sikeres szabadtéri idényen van túl.


Az 1950-ben – az Agrártudományi Egyetem településünkre költöztetésével szinte egyidejűleg – életre hívott gödöllői sportklub történetében Sulyán Alexa az első atléta, aki képviselhette a zöld-fehér színeket a szabadtéri atlétikai világbajnokságok 1983-ban, Helsinkiben útjára indított versenysorozatában.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online