Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás MOL Magyar Kupa: Jászfényszarun lépett tovább a gödöllői tizenegy

2023-08-05 18:50:56

Hat évvel azt követően, hogy a Magyar Kupában a legjobb 64 csapatig menetelt (akkor a legjobb 32 közé jutásért az NB I-es Újpest FC ejtette ki a helyi tizenegyet), ismét a díszes serlegért zajló küzdelemsorozat főtábláján mutatkozhatott be a Gödöllői SK friss Pest vármegyei Szuperkupa-győztes csapata.

A rivális a legjobb 98 csapat (68 selejtezős, valamint 30 NB I-es és NB II-es) közé jutásról határozó fordulóban a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei I. osztályú bajnokság legutóbbi idényében 6. helyen végzett Jászfényszaru gárdája volt. A házigazdák 9 évvel ezelőtt léptek pályára a Magyar Kupa főtábláján.

Heves esőzés közepette kezdődött a találkozó. Az ideálisnak nem mondható körülményekhez a gödöllői legénység alkalmazkodott jobban, miután szűk negyedóra elteltével – Mertse Ábel fejjel elért találatával, valamint Reznek Donát magabiztosan értékesített büntetőjével – kétgólos előnybe került. Az első játékrészből hátralévő időben Barabás Ádám 0-3-ra alakította az eredményt, majd a szünet előtti percben a vendéglátók Szanku Kristóf jóvoltából szépítettek.
A térfélcsere után főként a küzdelem jellemezte a két csapat rivalizálását, de újabb érvényes gól nem született, így városunk tizenegye mindent egybevetve magabiztosan jutott a Magyar Kupa augusztus utolsó hétvégéjén esedékes, a legjobb 64 közé kerülésről határozó 2. fordulójába.

MOL Magyar Kupa főtábla, 1. forduló (legjobb 98 közé jutás):
Jászfényszaru VSE-MÁB Holding – Gödöllői SK 1-3 (1-3)
Gólszerzők: Szanku Kristóf, illetve Mertse Ábel, Reznek Donát (11-esből), Barabás Ádám.
Következik: Gödöllői SK – Dunaharaszti MTK augusztus 12., szombat 17 óra, Szűcs Lajos Sportcentrum (Pest vármegyei I. osztályú bajnokság)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online