Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői munkacsoport-beszámolók: beszédes lomtalanítási- és energia-megtakarítási adatok

2023-05-26 18:34:49

Az utóbbi hónapokban három, a mindennapi életünket lapvetően meghatározó terültre (energia, hulladék, víz) vonatkozóan alakult munkacsoport Gödöllőn. A polgármester által felkért tagokból álló szervezetek közül kettő eddigi tevékenysége vált ismertté a képviselőtestület május 25-i tanácskozásán.

A hulladékgazdálkodási munkacsoport (12 tag) jelentéséből – mások mellett – kiderül, hogy a május 5-én és 6-án szervezett formában végrehajtott lomtalanítási akció során összesen 91 tonna (1.240 köbméter) hulladék gyűlt össze, ami kiegészült a VÚSZI munkatársai által a lomtalanítást követő napokban begyűjtött mintegy 50 köbméter szeméttel.
A veszélyes hulladékok tekintetében 7 tonna gumiabroncs, 7 tonna diszperziós festék, 5 tonna oldószeres ragasztó, 0,5 tonna akkumulátor, illetve ecsetek és göngyöleg volt a „termés”. A leadott elektronikai hulladékok feldolgozása egyelőre folyamatban van.

Az energiagazdálkodási munkacsoport (9 tag) által nyilvánosságra hozott beszámoló talán legfontosabb tétele, hogy – az energiahatékonyságot szolgáló fejlesztésekkel párhuzamosan – városi fenntartású intézményi szinten 47 százalékos energiafogyasztási megtakarítást sikerült elérni. A legtöbbet – a teljesen bezárt Civil Házat leszámítva – a Művészetek Háza Gödöllő épületében (97%), a legkevesebbet (17%) pedig a kiváltságosnak tekinthető személyek és művészeti csoportok számára „új, ideiglenes otthont” jelentő Király Váróban és testőrlaktanyában. Az igazi energiahatékonysági „feketelevest” az épülő városháza Szabadság tér 6. szám alatti objektuma jelentette, ahol kevéssel több mint 7 százalékos túlfogyasztás jelentkezett az egy évvel korábbi azonos időszakhoz (október 15. – április 15.) képest.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online