Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői városháza-ügy: lesújtó látványt nyújt a leállt építkezés a centrumban

2023-05-15 17:54:22

No comment – írhatnánk az alábbi kép alá. A helyzet azonban cseppet sem ennyire egyszerű. Túl azon, hogy milliárdos nagyságrendű közpénz beépülése „köszön vissza” a városközpontban torzóként emelkedő épületről, a Szabadság tér 6. szám alatti objektum át- és újjáépítését favorizálók hangja nem igazán hallatszik.

Az könnyen visszakereshető, hogy a közbeszerzési eljárás győztesével – a beérkezett pályázatokat elbíráló bizottság javaslatára – annak idején a polgármester szerződött, arról azonban nem vagy csak nagyon szűkszavúan hallani, hogy a döntés politikai felelősségét ki(k) viseli(k). Igen, volt világjárvány, energiaár-emelkedés, ennek hatására drágulás úgy az anyagárakban, mint a dolgozói bérekben, de volt figyelmeztetés is, aminek megfogadását felülírta a lokálpatrióta klubos körökben „hasznos, polgárbarát és puritán” jelzőkkel előszeretettel védett beruházás megvalósulásának ellentmondást nem tűrő szorgalmazása.

Annyit már hónapok óta lehet tudni, hogy a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező „bedobta a törölközőt”, és elhagyta az építési területet. Arról is lehetett hallani, hogy zajlik az elszámolás, valamint összegezni szükséges a még hátralévő munkákat, és új közbeszerzésen kiválasztani azt a vállalkozást, amely képes befejezni azt a projektet, aminek várható lezárását a tavalyi év első negyedévében határozták meg.

Mindeközben a 2020 tavaszán bruttó 1.269.729.345 forintról szóló vállalási ár csaknem bruttó 700 millió forinttal emelkedett, azaz: nagyon közel került a bruttó 2 milliárd forinthoz. Ha ehhez hozzávesszük, hogy nem tudni, mennyi további közpénzt emészt még fel és a mikorra várható a befejezés (átadás), talán könnyebb a fantáziánkra bízni, hogy milyen aláírás illene a lesújtó vizuális élményt nyújtó képhez…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online