Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőre is küldtek valótlan tartalmú emaileket a rendőrség nevében

2023-02-26 11:33:09

Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten, amik aláírójaként rendőri vezetőt jelölnek meg. Mindenkit arra kérnek a rendőrség illetékesei, legyen körültekintő a hozzá érkező emailekkel, és ne adjon esélyt a csalóknak!
Ha valaki kapott a rendőrség, vagy az Interpol nevében gyanús leveleket, akkor hagyja figyelmen kívül, és erre figyelmeztesse a hozzátartozóit is! Egyértelműen átverésről van szó!

Az alábbi árulkodó jelek utalhatnak arra, hogy az emailt csalók küldték:

• Nemzeti Rendőrség Főigazgatóság nem létezik, Országos Rendőr-főkapitányság a helyes megnevezés.
• Igazságügyi Rendőrség szintén nem létezik.
• Interpol Központi Iroda (ICB) nem létezik.
• A nyelvtanilag helytelen megfogalmazás ugyancsak csalókra utalhat.   
• Amennyiben a Magyarország Rendőrsége emailben kommunikál, azt nem külföldi email-címről teszi.
• Az Országos Rendőr-főkapitányság sem az Interpol, sem az Europol nevében nem kommunikál, azt csak saját nevében, saját email címéről teszi.
• A törvényi hivatkozások pontatlan megjelölése (például: a büntetőeljárási törvénykönyv 390-1. cikke nem létezik. Helyesen 2017. évi XC. törvény a büntetőeljárásról. A 390. szakasz nem arról szól, amire a levél utal, és nincs külön cikke sem.) 

Amennyiben valaki elektronikus levelet kap, mindig ellenőrizze a feladót, kiemelten figyeljen a nyelvtanilag helytelen, magyartalan megfogalmazásra! Soha ne kattintson megszokásból, mindig legyen körültekintő! Amennyiben a kapott levelet gyanúsnak ítéli, a kért adatszolgáltatást semmilyen formában ne teljesítse!
Legyen éber, és ne dőljön be a csalóknak!
  – olvasható az ORFK Kommunikációs Szolgálata által a police.hu oldalon megjelent közleményben.

A valótlan tartalmú levelekre itt egy példa, amit szerkesztőségünkhöz egy gödöllői olvasó juttatott el. Mint közölte, a hozzá február 25-én, az esti órákban érkezett formailag és tartalmilag teljes egészében hazug üzenet feladója outlook-os email-címének országkódja Franciaországra utal (fr).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online