Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felszámolhatja-e az új partneri program a máriabesnyői posta-nélküliséget?

2023-02-22 18:00:56

Február közepén jelent meg a Magyar Posta Zrt. honlapján, hogy az állami cég – a szervezet ésszerűsítése és modernizálása, valamint a gazdaságos működtetés alapjainak megteremtése érdekében – új partneri programot indít.

Ennek keretében a Magyar Posta lehetőséget biztosít, hogy a posták működtetésében önkormányzatok, vállalkozások (például: élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankfiókok) és egyéb partnerek még nagyobb számban vegyenek részt. A társaság a partnerek részére a felvételhez köthető tevékenységet (csekkfelvétel, levél- és csomagfelvétel elősegítése) kívánja partneri kezelésbe adni, a háznál történő kézbesítést továbbra is a Magyar Posta Zrt. végzi.
Az új partneri modell keretében a meglévő vállalkozói vagy szolgáltatói tevékenység mellett végezhető a postai feladatellátás, így növelhető az ügyfélkör és az árbevétel. Az új modell lehetőséget teremt a lakosság számára, hogy a postai szolgáltatások továbbra is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben legyenek elérhetők.
A Magyar Posta Zrt. a megújított feltételekkel lehetőséget biztosít a posták szerződés alapján történő üzemeltetésére. Ebben az esetben a szerződő fél üzleti alapon díjat fizet, a társaság pedig – a szerződéses partnere által kért helyen – saját munkavállalójával és eszközeivel végzi a postai szolgáltatásokat.

S hogy mindez miért lehet fontos Gödöllő, pontosabban Máriabesnyő esetében? Nos, azért, mert tavaly novemberben az energiafelhasználás csökkentése érdekében bezárt a máriabesnyői posta, és mivel a megadott határidőig – szemben más helyhatóságokkal – az önkormányzat nem vállalta az újranyitáshoz szükséges nettó 20,8 millió forintos költséget, megpecsételődött a besnyői postafiók sorsa.
Hiába volt rendkívüli ülés a témakörben, illetve költségvetési tárgyalás, a városvezetési tagok többségének véleménye nem változott, mondván: miért kellene állami céget támogatni önkormányzati pénzből?

A történtek ellenére Klement Péter (Szövetség Gödöllőiért), a máriabesnyői körzet önkormányzati képviselője nem adta fel, hogy megoldást keressen a szolgáltatás biztosítására a 10 ezer főt meghaladó népességű városrészen.
Érdeklődésünkre elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a Szabadság út mentén, a Besnyő utca kereszteződésénél található, az élelmiszerbolt mellett dohánybolttal és lottózóval is rendelkező Reál üzletház vezetőjével, aki pozitívan állt hozzá, hogy a kereskedelmi egységben zajló tevékenység postai szolgáltatással bővüljön.

Klement Péter az előzetes egyeztetésről tájékozatta a polgármestert, aki nem zárkózott el a további részletekről történő tárgyalásoktól. Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy amennyiben minden érintett számára kedvező feltételek alakíthatók ki, belátható időn belül megoldódhat a máriabesnyői posta-mizéria.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online