Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felkerülhet-e a máriabesnyői fiók a posták újranyitási listájára?

2022-12-30 17:53:52

Októberben látott napvilágot az a hír, miszerint: a Magyar Posta ideiglenesen bezár 366 fiókot országszerte, hogy csökkentse az energiafelhasználást. Gödöllő esetében ez az intézkedés a máriabesnyői postát érintette, ami – elsősorban a városrészen lakók körében – felháborodást és tiltakozást váltott ki. Hírportálunk többször is foglalkozott a kérdéskörrel. November 14-én azt feszegettük, mekkora az esélye annak, hogy kinyisson a máriabesnyői posta, december 15-én pedig arról adtunk hírt, hogy a gödöllői önkormányzat nem állja a máriabesnyői posta újranyitásának nettó 20 milliós költségét.

Az utóbbi napokban több, főként az MTI által publikált közlemény jelent meg egyes, bezárásra ítélt postahivatalok januári újranyitásáról. A teljesség igénye nélkül:
• A négy bezárt kaposvári posta közül kettő – másfél évre – megnyit január első felében, miután a kaposvári önkormányzat 32 millió forinttal hozzájárul a működtetés költségeihez.
• Pécsen is hasonló a helyzet, hiszen a baranyai megyeszékhelyen ugyancsak két posta nyit majd újra, összesen 81 millió forintos városi támogatással.
• Budapest II. kerületében szintén két postai egység újranyitására nyílt lehetőség, miután az egyik esetében az önkormányzat a Magyar Posta tulajdonába adta a postafiók ingatlanát, illetve a másik fiók üzemeltetésére nettó 29 millió forintot áldoz másfél évre.
• A váci önkormányzat a deákvári postát mentette meg 18 hónapra azzal, hogy a képviselőtestület tagjai éves szinten 42 millió forintot szavaztak meg a fiók újranyitására.
Fontos adalék, hogy a Magyar Posta Zrt. honlapján december 28-án megjelent közlemény arról tanúskodik, hogy a társaság vezetése tovább folytatja a tárgyalásokat az érintett önkormányzatokkal. Ennek eredményeként a Magyar Posta Zrt. az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldotta fel, az érintett postahelyek január 2-án újra kinyithattak.

December közepe óta tudjuk, hogy a máriabesnyői posta újbóli működésére kevéssel több mint nettó 20 millió forintos önkormányzati dotációra lenne szükség éves szinten…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online