Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egykori világnagyságok szakmai támogatását élvezi a gödöllői Hajós iskola sportosztálya

2022-09-14 13:00:53

Az országban egyedülálló megállapodást kötött szeptember 14-én a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem sportegyesülete, a MATE-Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club (MATE-GEAC), a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola és a Dunakeszi Tankerületi Központ, aminek keretében magas szintű sportolási tevékenységet biztosítanak a tanulók számára, megalapozva ezzel a kettős életpályamodellt – olvasható a MATE Médiaközpont hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.

Az elmúlt időszakban az egyetem és a sportegyesület komoly célkitűzéseket fogalmazott meg a térségi sportélet fejlesztésével kapcsolatban, aminek alappilléreként indulhatott el 2022 szeptemberében a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola MATE-Gödöllői EAC Sportosztálya.

Az együttműködés lényege, hogy az egyesület edzői, sportoktatói hetente két alkalommal, két-két testnevelésóra keretében végeznek a korosztálynak megfelelő atlétika-, úszás- és vízilabda-foglalkozásokat. Az atlétikaedzéseket az e célból felújított MATE Atlétikai Centrumban és az egyetem vagy az iskola sportcsarnokában, az úszás- és vízilabdaórákat pedig a Gödöllő Városi és Térségi Uszodában tartják, olimpikon és kiemelt utánpótlásedzők támogatásával.

Az országosan egyedülálló kezdeményezés keretében az iskola és a sportegyesület közösen biztosítja a testnevelés tantárgy emelt szintű oktatását, a tanulók tehetsége szerinti maximális eredmény elérésének lehetőségét, a megfelelő sportágválasztást és a magas szintű test-kulturális műveltség elérését.
A képzés során természetesen figyelembe veszik a nebulók személyes érdekeit, adottságait, a sportág utánpótlás-nevelési célkitűzéseit és a hatályos jogszabályokat is.

- A most kötött együttműködés maximálisan illeszkedik elképzeléseinkhez, hiszen az új osztályban kiemelten kezeljük a tanulók kettős életpályamodelljének lehetséges megvalósulását is. Ennek távlati célja az, hogy a diákok a későbbiekben minél több esetben válasszák a MATE-GEAC színeiben megvalósuló élsportolói tevékenységet, majd a MATE képzéseit – hangsúlyozta dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora és a MATE-GEAC elnöke (képen háttérben).

Albertné Tóth Katalin, a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola intézményvezetője (képen) elmondta, hogy az edzőtáborok és versenyek alatt is folyamatosan, akár elektronikus tananyagokkal is biztosítják a tanulási feltételeket a sportoló tanulóknak, szükség esetén pedig menedzselik a felzárkóztatásukat.


A vállalások felmenő rendszerben folytatódnak, azaz 2025 szeptemberétől már minden alsós évfolyamban hetente két alkalommal, két-két testnevelésóra keretében végeznek a korosztályoknak megfelelő atlétika-, úszás- és vízilabda-foglalkozásokat. Mindeközben folyamatosan segítik a sportoló tanulók pályaorientációját, mind a civil, mind pedig a sportpályafutás tekintetében – zárul a közlemény.

Adalékként érdemes megjegyezni, hogy a Hajós iskola sportosztályába járó diákok atlétikai képzése a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) kiemelt utánpótlásedzője, Körmendy Katalin szakmai irányításával valósul meg, míg a vizes sportkarrierek egyengetését nem kisebb nagyságok segítik, mint a világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Ancic-Valkai Ágnes, az Európa-bajnok úszó, Bernek-Mutina Ágnes, illetve a háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízipólós, Kiss Gergely.  Fotó: Balázs Gusztáv


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online