Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A „fináncok” ellen nyitják az új bajnoki évadot a gödöllői kézilabdázók

2022-09-07 10:13:22

Annak ellenére, hogy az elmúlt idényben a 10., kieső helyen végzett, úgy alakultak a nevezések, hogy – legjobb kiesőként – továbbra is az NB II. Északi-csoportjában szerepelhet a Gödöllői KC férfi kézilabda-csapata. Az új, 2022/2023-as bajnoki szezon első fordulójában Bartos Gábor vezetőedző együttese szeptember 11-én, vasárnap 18 órától a Hajós iskola Isaszegi útról megközelíthető tornacsarnokában fogadja a Pénzügyőr SE formációját.

A bajnoki szezon első felének záró fordulóját a sorsolás szerint december 10-én, szombaton 18 órakor rendezik meg, a Gödöllői KC társulata a Budakalászi SC 1995 különítményének vendége lesz Szentendrén. A gödöllőiek további ellenfelei: Balassagyarmati Kábel SE, Budapesti Honvéd SE, BVSC-Zugló, Ferencvárosi TC U23, Füzesabonyi SC, PLER-Budapest U23, Rákosmenti KSK, Váci FKA és VS Dunakeszi. Érdekesség, hogy városunk legénysége a füzesabonyi sportcsarnok felújítása miatt az őszi szezonban hétszer játszik vendéglátóként, szeptember 25. és október 29. között zsinórban négyszer érkezik rivális a Hajós iskola tornacsarnokába.

A gödöllői tervekkel és esélyekkel kapcsolatosan Bartos Gábor (képen) megkeresésünkre elmondta, hogy alapvető változás nem lesz az elmúlt szezonhoz képest a játékoskeretben. Miként eddig, az új szezonban is a helyi erőkre, azaz: a saját nevelésű, utánpótlás korosztályban eredményes tehetségekre építik a csapat gerincét. A GKC vezetőedzője hozzátette: akárcsak egy évvel ezelőtt, most is rendkívül nehéz bajnoki idény vár a gödöllői csapatra, hiszen jelentős többségében olyan riválisokkal kell a megküzdeni, akik magasabb osztályokat is megjárt játékosok csatasorba állításával lépnek pályára.
Bartos Gábor szavai szerint: „zsoldosok” ellen kell felvenni a harcot, amit az sem könnyít meg, hogy a gödöllői együttes fiataljai közül többen is felsőfokú tanulmányokat folytatnak, aminek összeegyeztetése a kézilabdázással esetenként nehézkes, de a siker érdekében mindenképpen megoldandó feladat.


Ami az utánpótlást illeti, a gödöllőiek juniorcsapata az U20 III. osztályú bajnokság B jelű, 11 együttest számláló csoportjában rivalizál, míg a Mácsár Gyula szakmai irányításával készülő ifiknek az U18 II. osztály Keleti-csoportjában kilenc ellenféllel szemben lesz teendőjük.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online