Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: bronzra „cserélt” gödöllői aranyérem

2022-05-07 21:21:06

NB I. Liga, felsőházi rájátszás, 6. forduló:
TFSE – Gödöllői RC 2-3
(25, -19, -23, 20, -12)

Nem volt túlságosan bonyolult a képlet a bajnoki szezon záró összecsapása előtt: amennyiben Szalay Attila csapata 3-0 vagy 3-1 arányban (legalább 10 ponttal többet szerezve) felülmúlja a TFSE társulatát, ezüstérmesként fejezi be az NB I. Liga 2021/2022-es szezonját. Minden más eredmény esetén a fővárosiaké a második hely, míg a tavalyi győztes Gödöllői RC – utóbbi hónapokban sérülések miatt kulcsposztokon megfogyatkozott – különítménye bronzérmesként int búcsút az idénynek.

Csak utólag derült ki, hogy az első játszmában óriási, az ezüst medál megkaparintása szempontjából döntő jelentőségű lehetőséget szalasztott el a gödöllői csapat, amely négy-öt ponttal is elhúzott a szett közepén, majd a végjátékban mégis alulmaradt a TF-esekkel szemben. A második és a harmadik felvonás megnyerésével a vendégek számára újra megcsillant a reménye a második pozíció elérésnek, ám a negyedik etapban ehhez úgy kellett volna nyerni, hogy a hazaiak ne szerezzenek többet 21 pontnál.
Nos, nem, hogy többet szereztek, hanem a nyert játszmákat alapul véve, egyenlítettek. A sors fura fintora, hogy a házigazdák ezüstérméhez szükséges 22. pontot a gödöllői nevelésű Halla Gréta szerezte. Szalay Attila együttese becsületére legyen mondva, a mindent eldöntő szettben derekasan küzdött, hogy győzelemmel zárhassa az NB I. Liga 2021/2022-es bajnoki idényét. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 35 pontot termelt Ratkai Panni (képen 5-ös mezben) volt, aki ősztől az Egyesült Államokban kezdi meg tanulmányait, így egy ideig nem lehet városunk csapatának szolgálatára.


A Gödöllői RC csapata 10 ponttal, 11-12-es szett- és 504-499-es pontaránnyal a 3. helyen végzett az NB I. Liga 2021/2022-es bajnoki szezonjának rájátszásában.
Az aktuális mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online