Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: öt meccslabdát tékozolt el a TF ellen a gödöllői hatos

2022-04-15 19:04:57

NB I. Liga, felsőházi rájátszás, 3. forduló:
Gödöllői RC – TFSE 2-3
(-15, -23, 14, 21, -16)

Ahhoz, hogy az alapszakasz-győztes, a felsőház minitabelláján második helyezett TF-eseket megelőzze, hárompontos (3-0 vagy 3-1) győzelemre volt szüksége a gödöllői hatosnak. Ennek elérése nem ígérkezett könnyű ujjgyakorlatnak, de a lehetetlen kategóriába sem volt sorolható. Fontos kérdésként merült fel, hogy a GRC korábbi, alapembernek számító sérültjei (a rehabilitációt végző Kökény Petra és a kanadai center, Kamila Haase még mindig nem bevethetők, és a mostani bajnokság végéig várhatóan nem is lesznek azok) közül Ratkai Panna és a kubai légiós, Sánchez Pérez Rachel mekkora terhelést és milyen időtávban bírnak el, úgy, hogy segítsék a gödöllői csapat játékának hatékonyságát.

Az első szett mindenről szólt, csak arról nem, hogy a gödöllői hatos eltökélten, valamint kevés nyitási- és nyitásfogadási hibával kísérli meg a részelőny kicsikarását. A hazaiak tompaságát és megingásait könyörtelenül kihasználták a mezőnyvédekezésben jeleskedő fővárosiak, akik könnyedén jutottak vezetéshez.
A második játszmára némiképp élesítette magát a gödöllői hatos, ám ez csupán arra volt elegendő, hogy szorosabb és izgalmas csatára késztesse a felvonás során végig vezető riválisát.

Szalay Attila együttese a folytatásban megtalálta a szépítéshez szükséges ritmust. Ezt követően csupán az volt kérdéses, hogy a pontosabbá és harciasabbá vált házigazdák lendülete, illetve lélektani előnye meddig tart ki. A negyedik etapban szépen halmozgatta pontjait városunk formációja, ám a vezetés 18-nál elfogyott. Félő volt, hogy a felzárkózó TF-esek átveszik az irányítást, de erre nem került sor, ezáltal jöhetett a mindent eldöntő ötödik játszma.
Ezt a budapestiek kezdték jobban (1-4), majd nagyot fordult a világ: a gödöllői csapat magára talált, szinte hibátlanul terelte a játékszert (12-5). Ekkor úgy tűnt, innen már nem lesz menekvése a TF-nek. 14-11-nél három meccslabdája volt a hazai alakulatnak, de a vendégek kiegyenlítettek, majd további két gödöllői meccslabdát is hárítottak, hogy a maguk első lehetőségét 17-16-nál kihasználják, és megnyerjék a fordulatokban jócskán bővelkedő ütközetet.

A Gödöllői RC csapata 5 ponttal, 5-7-es szett- és 262-261-es pontaránnyal a 3. helyen áll a felsőházi (1-4. helyek) rájátszás minitabelláján. Következik: Gödöllői RC – Székesfehérvári MÁV Előre április 21., csütörtök 18.30 óra, monori városi sportcsarnok.
Az aktuális mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online