Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Április 3-án kiderül, ki lesz a gödöllői központú választókerület parlamenti képviselője

2022-01-11 18:09:35

Akárcsak négy évvel ezelőtt, idén is január 11-én jelentette be Áder János köztársasági elnök, hogy április 3-ára (vasárnap) tűzi ki az országgyűlési képviselők általános választását. Ezen a napon reggel 6 óra és esete 7 óra között voksolhatunk, ami alapján kiderül, hogy ki lesz az a 199 parlamenti képviselő (106 egyéni és 93 listás), aki a következő négy évben a magyar törvényhozás tagjaként munkálkodhat.

Az április 3-i dátum azt jelenti, hogy a hivatalos választási kampányidőszak ötven nappal a választás napja előtt, azaz: február 12-én indul. Ekkor kapják meg a jelöltként indulni szándékozók az általuk igényelt ajánlóíveket, amiket február 25-én, pénteken 16 óráig kell leadniuk, hogy érvényes lehessen a jelöltállítást jelentő nyilvántartásba vétel. Az egyéni választókerületi jelölteknek legalább 500 érvényes ajánlásra van szükségük az induláshoz.
Országos listát az a párt állíthat, amely minimum tizennégy megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önálló jelöltet állít.

Mivel 82 nappal az áprilisi választás előtt a jelöltek végleges listája még körzetünkben, a gödöllői központú Pest megyei 6. számú választókerületben sem ismert, korainak tűnik eljátszani a gondolattal, pontosan mire számíthatunk.
Egyelőre az vehető biztosra, hogy nem két jelölt indul majd harcba a választókerület mandátumáért, viszont – a hatpárti ellenzéki összefogásnak köszönhetően – minden bizonnyal kétesélyes lesz a választás a Gödöllőn kívül további 16 települést tömörítő választókörzetben. A favoritok között – sok más mellett – jelentős különbség, hogy az egyikük alig másfél éve kezdett el tenni-venni a körzetben, a másik viszont arra a nem mindennapi bravúrra készül, hogy negyedszer is bizalmat kapjon az itt élők többségétől.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online