Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vécsey László: Szavak helyett tettek a választás évében is!

2021-12-23 16:23:48

Jól bevált szokás, mondhatni, hagyomány, hogy az esztendő utolsó hónapjában egyfajta összegző, évértékelő interjút adnak a közélet szereplői. Idén azonban, úgy gondoljuk, egy kicsit más a helyzet. Főként azért, mert jövő tavasszal parlamenti képviselőket választ az ország, így a gödöllői központú Pest megyei 6-os számú választókerület lakossága is. A kormánypárti oldal jelöltje, Vécsey László sorrendben negyedszer kaphat bizalmat a választásra jogosultak többségétől. Hogy így lesz-e, hónapokon belül kiderül. Azt pedig, hogy az elmúlt hetekben mi állt képviselői munkájának célkeresztjében, az alábbi kérdésekre adott válaszaiból tudhatjuk meg.

- Képviselő úr! Gondolom némiképp fellélegzett, amikor december elején hivatalosan is átadták az ország egyik legmodernebb versenyuszodáját Gödöllőn. Mintegy hét és fél év kellett ahhoz, hogy ez a ceremónia – ahol Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott – megtörténjen. Mik azok a momentumok, amikre szívesen emlékszik vissza a beruházással kapcsolatosan, és mik azok a részletek, amiket elfelejtene?
- Nagy öröm, hogy sikerült megépítenünk az ország egyik legszebb XXI. századi épületét – szerintem a világ legszebb uszodáját –, és egyben megvalósítani szülővárosom legnagyobb közjóléti beruházását. A gödöllőiek nagyon régóta vártak az uszodára, már 1994-ben önkormányzati kampányüzenet volt, azóta újra és újra megfogalmazódott igényként és ígéretként egyaránt. Számomra a legszívmelengetőbb pillanat az volt, amikor a próbaüzem alatt megláttam az első iskolás csoportot a bejáratnál: az arcukra kiülő öröm és csodálkozás egy életre beégett. Alfája és omegája a munkánknak, hogy a felnövekvő nemzedéknek egy jobb helyet hagyjunk hátra. Én személy szerint nagyon fontosnak tartom, hogy a magyar gyerekek az „ép testben ép lélek” filozófiája mentén növekedjenek, hiszen így lehet egy kívül-belül egészséges társadalmat felépíteni. Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök úr fogalmazott a megnyitón: mert a sport magabiztos és erős embereket nevel, megtanítja, milyen nagyszerű érzés, amikor kitartó munkával és bátorsággal saját erőből tudtok, tudunk elérni eredményeket. Ezt kívánom a gödöllői és térségbeli gyermekeknek is, hogy váljék belőlük egészséges és magabiztos ember. Bízom benne, hogy az uszoda ebben segíteni fogja őket. Amit szívesen elfelejtenék, az az önkormányzat telekalakítási határozata még az építkezés megkezdése előtt, amivel bő másfél éves csúszást idéztek elő. De, végül átadtuk, spongyát mindarra, ami a megalkotás körüli vitákat jellemezte, mert a végén úgyis csak az építők neve és a teljesítmény marad fenn.

- Miután nem láttam különösebb megnyilvánulást Öntől, nem tudni, mennyire tartja rajta a szemét az országosan is elhíresült gödöllői szálloda-per alakulásán. Azt azonban feltételezem, hogy van véleménye a botrányos ügyről. Megosztaná a legfontosabb nézeteit, következtetéseit?
- Rövid leszek! Szomorúan olvastam az üggyel kapcsolatos híreket, hiszen szülővárosom közkasszájából utaltak el több mint 700 millió forintot. Csak az aggodalmamat tudom kifejezni, amit Gödöllő és a gödöllőiek iránt érzek.

- Ellenzéki oldalról rendszeresen érkeznek olyan megnyilvánulások, hogy az Ön parlamenti aktivitása nem szembetűnő. A közéletben jártasak pontosan tudják, hogy egy képviselő munkájának eredményességét nem a szavak mennyisége határozza meg, az emberek egy része azonban mégis „vevő” az ilyen, többnyire félrevezető kritikákra. Mennyire zavaró ez?
- Mindig többre tartottam a tetteket a beszédnél. Tudom, hogy a XXI. században, egy olyan korban, ahol a csomagolás sokszor nagyobb hangsúlyt kap, mint a tartalom, ez már kicsit szokatlan gondolkozásnak számít. De én kitartok e mellett, hiszen az általam képviseltek élete sem a szavaktól lesz jobb, hanem a tettektől. A parlamenti munkámnak nagy részét teszi ki a Törvényalkotási Bizottságban végzett munka, ahol olyan törvényeket készítünk elő az országgyűlés számára, mint a jogi határzár, vagy a gyermekvédelmi törvény. Ez nem látványos munka, ugyanakkor az eredménye meghatározza a magyar emberek biztonságát és jólétét. A legfontosabb cselekedetek a mi szakmánkban pedig a szavaztok: jó érzés volt megszavazni a 200 ezres minimálbért, vagy a 13. havi nyugdíj visszavezetését. A legutóbbi felszólalásaimban ezekről is beszéltem.


- Ha már parlamenti munka és felszólalás, az idei év utolsó ülésén éppen a polgármesteri fizetésemelésről beszélt az ország házában. Arról a témakörről, amit ellenzéki oldalon kissé álságosnak tartanak, mi több, egyesek azt gondolják, hogy ennek majd politikai ára lesz főként a kistelepülési polgármesterek esetében. Mit szól ezekhez a véleményekhez?
- A kistelepülések polgármesterei hatalmas teljesítmény nyújtanak közösségük sorsának előremozdítása érdekében. Ezt én is tapasztalom, hiszen a választókerületünkben sok ilyen település van. Jó látni, hogy ezek a kisebb közösségek mennyire alkalmas embereket választottak meg vezetőjüknek. Olyanokat, akik a hét minden napján, megállás nélkül azon dolgoznak, hogy a rájuk bízott közösségben megtalálják és becsatornázzák az építő embereket és energiákat, és teszik mindezt jól fizetett kabinetek nélkül. A baloldali álhíreket nem szeretném kommentálni.

- Az országgyűlés legfrissebb döntései közül talán az élre kívánkozik a béremelésekkel és a jövő évtől esedékes adó- és járulékcsökkentéssel összefüggő törvénykezés. Csupán választási kampányelemről beszélünk, vagy hosszabb távon is jótékony hatást szolgálnak majd a változások?
- Közös sikere az egész országnak, hogy a magyar gazdaság képes volt arra, hogy elérje a járvány előtti teljesítményét, ezért nyílik lehetőség sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni. A 13 évvel ezelőtti válság után a Gyurcsány-kormány intézkedései hatására a gazdaság bezuhant: 2009-ben 6,6%-kal csökkent a teljesítményünk. Ezzel szemben a járvány okozta válság – ami az elemzők szerint súlyosabb, mint a 2008-as pénzügyi válság volt – után most azt látjuk, hogy a teljesítményünk a legfrissebb adatok szerint 6,1%-kal nőtt. E mögött az áll, hogy a baloldallal szemben mi nem megszorításokban gondolkodtunk, hanem abban, hogy több pénzt kell az embereknél és a vállalkozásoknál hagynunk, ezért az adócsökkentések és a béremelések útját választottuk, és már látszik, hogy ennek meg is van az eredménye. Ráadásul, Orbán Viktor minden bejelentést lépcsőzetesen tett közzé annak függvényében, hogy mit produkáltak a gazdaság mérőszámai. Amikor azt látta, hogy a teljesítményünkből adódóan van lehetőség a fiatalok jövedelemadó-mentességére, vagy a családok SZJA-visszatérítésére, akkor megtettük ezeket az intézkedéseket. Majd amikor jöttek a kedvező gazdasági hírek és számsorok, akkor a 13. havi nyugdíjat, amikor még több plusz jelent meg, akkor a 200 ezres minimálbért szavaztuk meg. Vagyis, minden egyes intézkedésünk fedezete a gazdaságunk jó teljesítményéből adódik. Ezért is mondjuk: Magyarország előre megy, nem hátra.

- Nyilvánvaló, hogy az év végi ünnepi időszakban a választási kampány elcsendesül, ám januártól politikailag igencsak túlfűtött napokra, hetekre lehet számítani.  Az ebből adódó kérdést két részre bontanám. Mekkora adok-kapokra számít a körzetben, és Ön beleáll-e a keménykedésbe?  Másrészt: akár a választókerületben, akár az országosan mik azok a fontos üzenetek, amiket a remélt választási siker elérése érdekében mindenképpen el kívánnak juttatni a választópolgárokhoz?
- Januártól én is egy rendkívül intenzív és emberpróbáló időszakra készülök, mert soha nem látott tétje van a jövő évi választásnak. Nem csak arról van szó, hogy az ország gazdasága halad tovább előre vagy visszafordulunk a kudarcokkal teli Gyurcsány-korszakba. Arról is szó van, hogy lesz-e olyan magyar állam, amely segíti a polgárait, vagy egyértelműen a nemzetközi tőke mellé áll és eltörli a minimálbért, a rezsicsökkentést, vagy beengedi a migránsokat, hogy olcsóbb munkaerőt importáljon. A gazdaság egy fontos ügye hazánknak, ám most a tét az, hogy lesz-e egyáltalán hazánk, amit Magyarországnak hívhatunk. Az egyesült baloldal célja, hogy feloldódjunk egy Egyesült Európai Államokba, a mi célunk, hogy Magyarország létezzen a jövőben is, és az erős nemzetállamok alkossanak egy erős Európát, ahogy azt Robert Schumannék, az EU szülőatyjai megálmodták.
Ráadásul, bejött a képbe egy még érzékenyebb téma, a gyermekek védelme. Számomra felfoghatatlan, ami a „haladó” nyugaton zajlik a gyermekek szexuális oktatása terén, de ez legyen az ő ügyük. Ám az, hogy nekünk is meg akarják szabni, hogy engedjük be az LMBTQ-aktivistákat az óvodáinkba és iskoláinkba, az egyenesen felháborít. Mi ezeket a káros folyamatokat meg akarjuk állítani a határainkon, és nem engedjük ráereszteni a magyar családokra.
Röviden összegezve, jövőre meg kell védenünk a magyar családok pénztárcáját, biztonságát, gyermekeit, és az ezer éves magyar államiságot is. Erről fog szólni 2022. Ám most itt a karácsony, amit én is a családom körében töltök, és ezt kívánom a gödöllőieknek és a választókerületben élőknek is: áldott karácsonyt és boldog új évet kívánok!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online