Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: több mint hat éves nyeretlenségi átkot tört meg a gödöllői tizenegy a Veresegyház ellen

2021-11-06 15:49:37

Az a helyzet, hogy a Veresegyház az utóbbi két bajnoki évadban mumusa volt a gödöllői tizenegynek. A vendégek kétszer nyertek a Táncsics Mihály úton, két esetben pedig döntetlent játszottak a riválisok a szomszédos városban. A hazai gárda 2.267 nappal ezelőtt, 2015. augusztus 23-án diadalmaskodott a veresi legénység ellen (2-1), akkor sem hazai pályán, hanem idegenben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 2016/2017-es, a 2017/2018-as és a 2018/2019-es bajnoki szezont a megyei másodosztályban töltötte a Veresegyház alakulata, amely ezt követően jutott vissza a Pest megyei élvonalba.

Ilyen előzmények után kifejezetten érdekfeszítőnek tűnt, hogy Győri Zoltán – egy héttel korábbi, Nagykátával szembeni botlása ellenére – jó formában lévő csapata képes lesz-e maga mögött hagyni a számára kedvezőtlen Veres-verés mentes időszakot. A több mint hat évvel ezelőtti gödöllői siker részesei közül Hevesi Milán, Nagy Barnabás és Maródi György (csereként) ezúttal is pályára lépett.

Ahogy arra számítani lehetett, nyílt sisakos küzdelmet vállaltak fel a csapatok, aminek az lett a következménye, hogy mindkét kapu jó néhányszor veszélyben forgott. Gól azonban az első félidőben nem született, ami részben a hálóőrök bravúrjainak, részben pedig a pontatlan célzásoknak volt köszönhető.
A helyzetek elpuskázása a második játékrészben is folytatódott, mígnem a „harapósabbnak” tűnő hazai társulat Balogh Bálint (képen) jóvoltából a 62. percben megszerezte a vezetést. Ezt követően alábbhagyott a lendület, jószerivel csak csordogált a játék. Szűk tíz perccel a lefújás előtt egy gödöllői szöglet után a veresiek végigvittek egy kontratámadást, ami idő előtt elhalt, s mivel több említésre méltó esemény nem történt, megtört a gödöllői tizenegy Veresegyház elleni nyeretlenségi sorozata. Sőt, miután a Dunaharaszti gól nélküli döntetlent játszott, Győri Zoltán együttese újra a bajnoki tabella élére került!


Pest megyei I. osztályú bajnokság, 13. forduló:
Gödöllői SK – Veresegyház VSK 1-0
(0-0)
Gólszerző: Balogh Bálint.
A Gödöllői SK csapata 30 ponttal, 38-11-es gólkülönbséggel a tabella 1. helyén áll a Pest megyei I. osztályú bajnokságban.
Következik: CSO-KI Sport – Gödöllői SK november 13., szombat 13 óra. Fotó: Patkovics Bence / Gödöllői SK


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online