Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: sima gödöllői győzelemnek indult, pontvesztés lett belőle

2020-10-10 20:08:16

NB I. Liga, alapszakasz, 3. forduló:
TFSE – Gödöllői RC 2-3
(-22, -18, 23, 18, -6)

Nem először fordul elő a gödöllői röplabda-csapat történetében, hogy olyan ellenféllel találkozik, amelynek tagjai közül korábban többen is a helyi kék-fehérek kötelékébe tartoztak. Így volt ez az eddig lejátszott két mérkőzését szettveszteség nélkül letudó TF-esek esetében is, ahol a rutinos Kriegel Éva, illetve Halla Gréta és Radomszki Bogi lépett pályára egykori kenyéradója ellen.

A gödöllői lányok kezdték jobban a találkozót, amihez az is hozzájárult, hogy a hazaiak technikai hibákat vétsenek és több szervájukat is elrontsák (11-14). Tizenhatnál egyenlő lett az állás, majd a szett kiélezett végjátékában ismét városunk hatosának akarata érvényesült.
A folytatásban főként az volt a kérdés, hogy részelőnye birtokában Szalay Attila alakulata mennyire tudja nyomás alatt tartani az egyetemi csapatot. A második felvonás arról tanúskodott, hogy a mieink pontosabb játékkal járó higgadtsága a kelleténél több rontásra kényszerítette a házigazdákat, akik a harmadik játszmára összekapták magukat, olyannyira, hogy 20-22-es állásról képesek voltak fordítani.

Adódott a kérdés: mennyire viseli meg a gödöllői különítmény tagjait, hogy három pontra voltak a végső győzelemtől, mégis túlórára kényszerültek? Mint kiderült, átmenetileg több kulcsember teljesítményét is kedvezőtlenül befolyásolta a „sima siker” elpuskázott lehetősége, ami ahhoz vezetett, hogy pontvesztéssel kellett szembesülnie a derekasan küzdő Szalay-csapatnak.

Két mérkőzés alapján a Gödöllői RC csapata 5 ponttal, 6-2-es szett- és 181-143-as pontaránnyal az NB I. Liga alapszakasz-táblázatának 2. helyét foglalja el. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető. Következik: Debreceni SZC-Eötvös DSE  – Gödöllői RC október 24., szombat 15 óra. Fotó: Kuti István
További, gödöllői érdekeltségű mérkőzések

NB II-es bajnokság, Kelet A-csoport, nők, alapszakasz, 3. forduló:
Gödöllői RC U21 – Kispest SE 0-3
(-20, -16, -15)
Wirnhardt Oszkár csapata 5 ponttal, 6-5-ös szett- és 233-198-as pontaránnyal az 5. helyen áll csoportjában.

NB II-es bajnokság, férfiak, Közép-csoport, alapszakasz, 1. forduló:
Gödöllői RC – Pénzügyőr SE U21 1-3
(-16, 23, -14, -20)
A Gödöllői Sasok 0 ponttal, 1-3-as szett- és 75-98-as pontaránnyal a csoport táblázatának 6. helyét foglalják el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online