Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogy áll Gödöllő, mint járási székhelytelepülés az életminőség terén?

2020-06-10 17:24:08

Június 4-én nyilvánosságra hozták annak a kutatásnak az eredményét, ami megmutatja, hogy mely járásszékhelyeken a legjobb élni napjaink Magyarországán. A Hétfa Kutatóintézet és Elemző Központ munkatársai által készített járásszékhely monitor a járási rendszer 2013-as bevezetését követően az adott térség központi településévé vált 151 – nem megyei jogú – város életminőségét vizsgálta. A most közzétett 2018-as adatokat összevetették a 2012-es mutatókkal, így érzékelhetővé tették a hat év alatt bekövetkezett változásokat.

Az alábbi – kattintással kinagyítható – táblázatban a Pest megyei járási székhelytelepülések szerepelnek. Az első oszlop a stabil demográfiai helyzet, a második az erős gazdaság, a harmadik az élhető és biztonságos települési környezet, a negyedik a szociális biztonság, az ötödik az egyéni jómód, a hatodik az erős civil társadalom, a hetedik a fiatalok kompetenciái, míg a nyolcadik az elérhető szolgáltatások mérési adatait tartalmazza. Az egyes körök mellett a számok jelzik, hogy 2012-höz képest hány pozíciót léptek előre, vagy csúsztak hátra a városok a rangsorban.


Amint az adatokból egyértelműen látszik, Gödöllő a legtöbb pozíciót a stabil demográfiai helyzet terén (erről egy másik kutatás is tanúskodik) veszítette, illetve az élhető és biztonságos települési környezet tekintetésben is látványosan rontott. Ugyanakkor, a legtöbb javulás a fiatalok kompetenciái szempont esetében következett be.

Mindent egybevetve, Gödöllő az élmezőnyhöz tartozik. Országosan a negyedik helyre rangsorolták (előtte két megyei jogú város van), Pest megyében pedig 61,9 pontos mutatójával – Szentendre mögött – a második pozíciót foglalja el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online