Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Érem nélkül zárták a vívók országos bajnokságát a gödöllőiek

2019-12-22 16:38:33

Idén december 20-22. között rendezték meg az országos vívóbajnokságot a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A sportág honi élmezőnyének megmérettetésén a Gödöllői EAC pengeforgatói is pástra léptek. Elsősorban a kard szakág képviselőitől lehetett jó eredményt várni, de az egyéniben a 35. helyen zárt Zászkaliczky Piroska jóvoltából a női tőrözők között is volt gödöllői induló.

A férfikardozók egyéni küzdelmének 81 vívó – köztük 7 gödöllői – vágott neki, de a legjobb 8 közé egyikük sem tudott bejutni. A legjobban a csapatban Európa-bajnok és többszörös világbajnoki érmes (Gémesi Csanád szerepelt, ő a 11. helyen végzett. További gödöllői eredmények: Gémesi Huba 41., Mészáros Áron 45., Papp Máté 51., Morvai Ákos 66., Grosso Márkó Andor 76., Kecskeméti Áron 79.
A hölgyek egyéni kardversenyét (40 induló) a Gödöllői EAC vívói közül Missurai Pálma a 7., Beviz Dorottya a 11., míg Bata Édua a 29. pozícióban zárta.

A női csapatverseny negyeddöntőjében a GEAC fiatal kardozói (Missurai Pálma, Beviz Dorottya, Bata Édua) 45-32 arányban alulmaradtak a Vasassal szemben, majd az alsóági helyosztón 45-33 arányban legyőzték az UTE formációját. Az 5. helyért az Interfencing Debreceni SC egysége következett. A szoros, 45-42-es tusaránnyal végződött csatát a hajdúságiak nyerték, így a gödöllőiek a 6. helyen végeztek.

A férfikardozók csapatviadalát a legjobb 16 között kezdte meg a Gödöllői EAC (Gémesi Csanád, Gémesi Bence, Gémesi Huba, Mészáros Áron) társulata, amelynek tagjai a Kertvárosi SE pengeforgatói ellen léptek pástra, és 45-27 arányban nyertek. A negyeddöntőben a kétszeres egyéni olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal kiálló Vasas volt a rivális. Az ütközeten a fővárosiak 45-32 arányban diadalmaskodtak. Ezt követően viszont már nem veszített mérkőzést a Gödöllői EAC különítménye: az UTE 2., majd a Budapesti Honvéd SE gárdáját egyaránt 45-37 arányban múlták felül Gémesi Csanádék, és lettek ötödikek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online