Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi Csanád Európa-bajnok!

2018-06-21 19:50:56

Miután az egyéni versenyben a nem túlságosan előkelő 22. helyen végzett, a 12 indulót felvonultató csapatversenyben is érdekelt volt a Gödöllői EAC kardozója, Gémesi Csanád a szerbiai Újvidéken június 16-21. között megrendezett vívó Európa-bajnokság zárónapján.

Második helyen történt kiemelésének köszönhetően, nemzeti kardcsapatunk a nyolcaddöntőben erőnyerő volt, így a negyeddöntőben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol Ukrajna legjobbjai ellen lépett pástra a Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás,
Szatmári András összetételű magyar formáció.
Az összecsapást a mieink fölényesen, 45-25 arányban nyerték meg (Szilágyi +10, Gémesi +5, Szatmári +5), és az oroszokat felülmúló románokkal nézhettek farkasszemet a döntőbe jutásért. Ez az ütközet ugyan nagyobb feladat elé állította a magyarokat, ám a mieink 45-37 arányban (Gémesi +6, Szilágyi +2, Szatmári 0) diadalmaskodtak, így az első helyen kiemelt olaszok ellen vívhattak a fináléban.
A döntőben mindvégig a magyarok akarata érvényesült. Volt, hogy több mint tíz tussal is elhúztak Gémesiék, akik végül 45-33 arányban nyertek (Szilágyi +11, Szatmári +5, Gémesi -4), és lettek Európa-bajnokok! A gödöllői pengeforgató pályafutása során először szerzett aranyérmet felnőtt világversenyen!

Navarrete József tanítványa, Gémesi Csanád és csapattársai legközelebb a kínai Vuhsziben július 19-27. között lezajló világbajnokságon adhatnak számot felkészültségükről.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online