Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ezüstre cserélték az Európa-bajnoki aranyat Gémesi Csanádék

2019-06-22 17:00:35

Miután az egyéni versenyben a nem túlságosan előkelő 25. helyen végzett, a 12 indulót felvonultató csapatversenyben is érdekelt volt a Gödöllői EAC kardozója, Gémesi Csanád a németországi Düsseldorfban június 17-22. között megrendezett vívó Európa-bajnokság zárónapján.

Második helyen történt kiemelésének köszönhetően, Európa-bajnoki címvédő nemzeti kardcsapatunk a nyolcaddöntőben erőnyerő volt, így a negyeddöntőben (legjobb 8 között) kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol Nagy-Britannia legjobbjai ellen lépett pástra a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád összetételű magyar formáció, amely tartalékként Decsi Tamás szolgálataira számíthatott.
Az összecsapást a mieink fölényesen, 45-28 arányban nyerték meg (Gémesi +7, Szatmári +6, Szilágyi +4), és az oroszokat felülmúló románokkal nézhettek farkasszemet a döntőbe jutásért.

Ez az ütközet valamivel nagyobb feladat elé állította a magyarokat, ám a mieink 45-40 arányban (Szatmári +8, Gémesi +1, Szilágyi -4) diadalmaskodtak, így a negyedik helyen kiemelt házigazda németek ellen vívhattak a fináléban.
A döntőben az elején a magyarok akarata érvényesült. Előfordult, hogy kilenc tussal (19-10) is elhúztak Gémesiék, ám 27-nél, majd 43-nál egyenlő volt az állás. Mindkétszer új minimeccs kezdődött, amit végül 45-43 arányban (Szilágyi +5, Szatmári -1, Gémesi -6) a közönség biztatásától eksztázisba került németek nyertek, és lettek Európa-bajnokok! A villámrajt után nehéz elfogadni, de a magyaroknak ezúttal – a cseppet sem értéktelen – ezüstérem jutott.


Navarrete József tanítványa, Gémesi Csanád és csapattársai legközelebb a július 15-23. között lezajló budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon adhatnak számot felkészültségükről. Fotó: MTI/Illyés Tibor


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online