Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétikai nagyüzem gödöllői sikerekkel és érmekkel

2019-04-29 09:59:33

Április 27-én rendezték meg a már hagyományosnak tekinthető GEAC gerelyhajító versenyt a Szent István Egyetem Atlétikai Centrumában. A 90 nevezővel lezajlott versengés idén már három korosztályban is a Magyar Liga versenysorozat része lett. A Junior Ligában a Gödöllői EAC válogatott dobója, Canea Zoltán második helyet szerzett 57,40 méteres egyéni csúccsal. Az Ifjúsági Ligában Mihajlovic Alex dobott le mindenkit, 64,49 méteres egészen kiváló egyéni csúccsal. A hölgyek ifjúsági gerelyhajító ligájában szintén gödöllői siker született Eszenyi Napsugárnak köszönhetően, aki szintén egyéni csúccsal, 47,72 méterrel nyert. Mindhármuk eredményen látszik, hogy az elmúlt hónapokban igen keményen dolgoztak és többször is voltak válogatott edzőtáborban.
Az újonc fiúknál Grünwald Tamás végzett a dobogó harmadik fokán (33,09 méter), míg edzéstársa, Fodor Péter néhány méterrel lemaradva (31,14 méter) a negyedik lett. A 12-11 éves gyermek korosztályban, a fiúk versenyén a gödöllőiek két atlétája, Szabó Levente (képen középen) és Menyhárt Olivér (képen balra) osztozott a dobogó első két fokán. A sikeres dobó atléták edzője Máté Alpár. A borongós idő ellenére is igen jól szervezett verseny nem jöhetett volna létre az Agruniver Holding Kft., a Seqomics Kft., az OMYA Kft., a Wessling Hungary Kft. és a SZIE támogatása nélkül.


Gödöllői medália-halmozás Tiszaújvárosban
A gödöllői dobóversennyel egyidőben Tiszaújváros volt a házigazdája a XIX. Nemzetközi Atlétika Versenynek. Az érmek gyűjtését a képen látható gödöllői különítmény tagjai közül Dobránszky Laura (balról a negyedik) kezdte 100 méteren, ahol az ifjúsági lányoknál lett második helyezett, majd 100 méter gáton – az abszolút értékelésben – a harmadik. Ezután Kriszt Sarolta (jobbról a harmadik) két aranyérme következett: az elsőt 80 méter gáton szerezte az újonc lányok versenyében 12,67 másodperces eredményével, majd a serdülő lányok 300 méteres síkfutásának mezőnyében utasított maga mögé mindenkit, 42,32 másodpercet teljesítve. Az újonc lányoknál 80 méter gáton egy gödöllői ezüstérem is született, amit 13 másodperces futásával Tóth-Sztavridisz Szófia (balról az ötödik) szállított. Az érmes versenyzők edzője Körmendy Katalin.


Pontszerzés Pasaréten
Április 28-án, Budapesten, a Vasas Pasarét Sportcentruma adott otthont Magyarország 10.000 méteres országos bajnokságának, amin belül Serdülő Liga számokat is lebonyolítottak. 800 méteres távon Viha Borbála és Herman Dalma képviselte a Gödöllői EAC színeit, akik közül Bori szerepelt jobban, 2:30,30 perces idejével a 9., pontszerző pozícióban végzett. Edzőjük Kovács Gábor Krisztián.

Nádházy-érmek Szicíliából
A GEAC kiváló 400 méteres futója, Nádházy Evelin – háromhetes dél-afrikai edzőtábor és a SZIE Természetvédelmi mérnök BSc szakdolgozata leadása után – a szicíliai Catania-ban kezdte meg a szabadtéri idényt, ahol az Európai Atlétikai Szövetség (EAP) nemzetközi versenyén 100 méteren ezüst-, míg 400 méteren aranyérmet nyert.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online