Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bronzérmet nyert a Gémesi Csanáddal felálló kardcsapat a világbajnokságon

2018-07-25 14:24:57

Július 24-én az egyéniben tavaly világbajnok, idén 6. helyezett Szatmári Andrással (képen balra az első), a 7. pozícióban zárt kétszeres egyéni olimpiai aranyérmes Szilágyi Áronnal (b2), valamint a tartalék szerepét betöltő Decsi Tamással (66., j2) és a Gödöllői EAC 32. helyen végzett versenyzőjével, Gémesi Csanáddal (j1) vágott neki a kardozók csapatversenye kétnapos küzdelemsorozatának a magyar formáció.


A kínai Vuhsziben zajló világbajnokságon a mieink – harmadik kiemeltként – a legjobb 16 között kapcsolódtak be a 26 ország nevezésével indult küzdelmekbe, ahol Japán nemzeti csapata ellen 45-34-re nyertek (Szilágyi +6, Gémesi +5, Szatmári 0). Ezt követően, a július 25-i negyeddöntőben Németország együttese jelentette az akadályt: itt igencsak fordulatos, mondhatni, idegölő meccsen – az utolsó csörtét 9-3-ra megnyerő Szilágyi Áron vezérletével – vívták ki a 45-43 arányú sikert a magyarok (Szilágyi +10, Szatmári -3, Gémesi -5).
Az elődöntőben a második helyen kiemelt olaszok jöttek szembe. Magyar szemszögből nézve jól indult az összecsapás, ám az olaszok a negyedik asszóban fordítani tudtak, volt, hogy nyolc tussal is elhúztak (30-22), és végül 45-42 arányban diadalmaskodtak a Gémesi helyett egy csörtére Decsi Tamást is soraiban tudó magyar kvartett ellen (Szilágyi 0, Szatmári 0, Gémesi -1, Decsi -2).
A harmadik helyért Grúzia legjobbjai ellen léptek pástra Szilágyiék. Szoros asszók vezették fel az ütközetet, majd Szatmári, Gémesi és Szilágyi is magabiztosan teljesítette a rá bízott feladatot. Ennek is köszönhetően – 30-16-nál – 14 tusnyi különbség alakult ki a mieink javára, amiből kilenc megmaradt, amikor 45-höz értek a vívók (Szatmári +6, Gémesi +3, Szilágyi 0).

A tavaly és tavalyelőtt megszerzett csapatezüst után idén bronzérem jutott a férfi kardválogatottnak a világbajnokságon. Jövőre Budapest lesz a házigazdája a 2020-as tokiói olimpiára kvalifikáló világbajnokságnak. Fotó forrása: hunfencing.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online