Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nyomot hagytak a nézőkben a gödöllői rúdsportos lányok

2018-07-10 11:01:18

Július 8-án, Zalaegerszegen rendezték meg a II. Restart Rúdsport és Légtorna Versenyt, amin a gödöllői Catwalk Ironairbase rúd- és légtorna stúdió négy rudas és négy karikás kategóriában, tizenhárom versenyzővel képviseltette magát. A gödöllői csapatnak eddig sem kellett bemutatkoznia, ha egy versenyre megérkezett, így nem volt meglepő, hogy ezúttal is nyomot hagytak a nézőkben és zsűriben egyaránt…

Farkas Lilla beszámolója szerint, volt, aki már szombaton útra kelt, hogy a vasárnap reggeli próbán a hosszú utazást kipihenve hangolódhasson az egész napos programra, hiszen az eredményhirdetést 21 órára tervezték a szervezők. A Gödöllőt képviselő csapat tagjai, a junior karikától kezdve, a profi rúdig érdekeltek voltak a programban.

A legkiemelkedőbb eredményeket mindkét szer profi mezőnyében érte el a gödöllői stúdió.
Szepesi Kinga, a stúdió AerialYoga oktatója bronzérmes lett a profi karikások között, míg Zsmatova Vera – aki idén már a nemzetközi Pole Theatre verseny Comedy kategóriájából elhozhatta az aranyérmet – most egy teljesen új koreográfiával ezüstérmes lett a rudasok elit kategóriájában. Előbbiben indult még Berkes Szandra és Ress Adrienn, akik korábbi kiváló versenyeredményeik okán léphettek a profi mezőnybe, utóbbiban pedig versenyen kívül Sárai Tícia, a stúdió vezetője mutatott be idén is egy kreatív produkciót.

A gödöllői stúdió utánpótláskorú versenyzői is kiválóan teljesítettek: karika szeren junior II. kategóriában bronzérmes lett Buzás Blanka. Ebben a kategóriában indult még Szrogh Nóra, a fiatalabbak között pedig Lóci-Balog Zsófia. A másik szer mezőnyében Szrogh Petra a junior I. mezőnyben indult.


A felnőtt amatőr rudasok középhaladó mezőnyében idén is színpadra állt Gerháth Eszter, aki tavaly még kezdő kategóriában versenyzett. Ugyanígy Szabó Luca is, aki mogyoródi származása révén a versenyfelkészülés nagy részét Gödöllőn folytatta, ő a tavalyi aranyérmes koreográfiáját továbbgondolva, idén bronzérmet szerzett ebben a magasabb kategóriában, ezúttal is mazsorettet használva koreográfiájában.

Ahogy tavaly, úgy most is amatőr női haladó kategóriában indult a legnagyobb mezőny. A legjobb eredményt a gödöllőiek közül Fábián Réka érte el, aki tavalyi helyezésén is javítva és önmagához képest is sokat fejlődve, a hatodik helyen végzett. Berkes Szandra a profi karikán kívül ebben a rudas kategóriában is színpadra állt a nap folyamán.
A gödöllői stúdió budapesti növendékei három érmet szereztek a versenyen: Pásku Andrea kezdő 1., Berec Barbara kezdő 3., Borbély Ágnes haladó 1. helyezést ért el. Felkészítő edzők: Sárai Tícia, Szabóné Váry Kinga, Farkas Lilla.

A csapat külön köszönetet mond Arany Médeának, a Restart Rúdsport verseny főszervezőjének, aki egyben a Pole Cats rúd- és légtorna egyesület vezetője is. A rendkívül színvonalas verseny zökkenőmentesen zajlott le, és valamelyest egyedülálló is 2018-ban az amatőr versenyek palettáján, ezáltal lehetőséget biztosítva a gödöllői versenyzőknek a bemutatkozásra.

A stúdió egész hévben, a hét szinte minden napján várja a sportolni vágyókat: rúd, karika és hammock (függőágy) szeren egyaránt. Érdeklődni Facebookon, a gödöllői stúdió oldalán lehet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online