Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Igazolták a lilák, hogy jobbak gödöllői sporttársaiknál

2017-11-25 19:21:20

NB I., alapszakasz, A-csoport, 7. forduló:
Újpesti TE – Penta-Gödöllői RC 3-0
(20, 20, 16)

A házigazdák csak a bajnoki címvédő Békéscsabától kaptak eddig ki a bajnoki alapszakaszban, a gödöllőiek viszont csak azt a Szombathelyt múlták felül, akik kiejtették a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a fővárosi lila-fehéreket. Hogy ebből milyen következtetést lehetett levonni a találkozó folyamán? Mint utóbb kiderült, nem sok hasznosat.

Az első játszmában egy ideig fej-fej mellett haladtak a riválisok, majd 8-7-es hazai előnynél egy sajnálatos esemény zavarta meg a játékot: Dégi Barbara, az újpestiek kulcsembere rosszul érkezett a talajra, és súlyosnak tűnő vádlisérülést szenvedett. A lilák döbbenetét kihasználták Grózer György csapatának tagjai, akik 15-11-re elhúztak. Előnyüket azonban – főleg erőtlen támadójátékuk miatt – eltékozolták, így az UTE jutott vezetéshez.

A második szettben sem távolodtak el nagyon egymástól a csapatok, az elején a gödöllőiek halmoztak fel néhány pontos előnyt (7-4), majd a látogatók 15-11-re elléptek. Más kérdés, hogy ez sem volt elég az egyenlítés kicsikarásához, újra lábra kapott a lila-fehér gárda, amely kettőre növelte szettelőnyét.
A játék képe alapján nem sok esély mutatkozott arra, hogy a harmadik felvonásban megtáltosodnak a játszmák második felében huzamosabb ideig eredményes teljesítményre jószerivel képtelen gödöllőiek. Nem is következett be a fordulat: 10-10 után már döntően az történt a pályán, amit a megérdemelten diadalmaskodó újpestiek akartak.

A Penta-GRC együttese 4 ponttal, 6-19-es szett- és 483-601-es pontaránnyal 5. a csoport tabelláján. Következik: Penta-Gödöllői RC – Haladás Szombathely december 2., szombat 18 óra, egyetemi sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online