Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az ellenzéki pártok betlire játszanak

2017-10-20 21:01:06

Október 20-án – a Megújuló Magyarországért szlogen jegyében – Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika (LMP) korábbi országgyűlési képviselője, a Korrupcióellenes Szövetség titkára volt a vendége a gödöllői LMP Klub havi rendszerességgel lezajló beszélgetésének. A témákat felvető házigazda szerepét Lengyel Szilvia, a párt egykori parlamenti képviselője, a gödöllői szervezet vezetője töltötte be, a meghívott pedig megoszthatta nézetét az adott kérdéskörben, amire az érdeklődők reagálhattak.

A két nappal korábban Gödöllőre látogatott Fidesz-alelnök, Németh Szilárd által nemzetbiztonsági kockázatot jelentő három személy egyikeként megnevezett Vágó Gábor az utóbbi időben elsősorban népszavazási kezdeményezései miatt került a közélet fókuszába. Gödöllőn is hangoztatott álláspontja szerint az akár a népharag kifejezésére szolgáló népszavazás az egyetlen olyan hatásos véleménynyilvánítási lehetőség, amitől fél a hatalom. Ezt támasztja alá, hogy a sikeres vagy annak ítélt aláírásgyűjtési akciók több esetben (olimpiai rendezés, mobilgát) is meghátrálásra, korábbi döntésük visszavonására, megváltoztatására késztették a Fideszes prominenseket.

Vágó Gábor kifejtette nézetét a korrupcióról is. A káros jelenségről azt mondta, hogy Magyarországon rendszerszintűvé vált az utóbbi években, miközben másodlagos szintre süllyedt a kormányzás. Hozadékként említette, hogy hatalomhoz közeli oligarchák gazdasági ágazatokat vásárolnak fel, amikre rátelepedve szolgálják a kormánypárti vezetők érdekkörébe tartozó törekvéseket.


Arra kérdésre, hogy lehet-e jövő tavasszal kormányváltás, Vágó Gábor az alábbi gondolatokkal reagált:
- Meglátásom és tapasztalatom szerint az ellenzéki pártok – ulti-nyelven szólva – betlire játszanak, elsődleges céljuk saját helyzetük megtartása. Az LMP-t és az Együttet leszámítva, szinte semmilyen terepmunkát nem végzenek, inkább a tévéstúdiókban hangoztatják véleményüket, mintsem az emberekkel konzultálnak. Tudomásul kellene venni, hogy ezt nem lehet megspórolni.
A Fidesz egyszerű narratívával, az emberek megvédésével őrzi támogatottságát, miközben az ellenzéknek jelenleg nincs olyan története, ami vonzó és könnyen érthető lehetne a szavazóknak, megszólítaná őket – fogalmazott Vágó Gábor.
Az ex-honatya az ellenzéki pártok összefogásáról úgy vélekedett, hogy nem feltétlenül szükséges a teljes együttműködés. Az sem tragédia, ha ez nem jön létre, mondta, hiszen a választók vannak annyira bölcsek, hogy egy-egy körzetben kiválasszák, melyik ellenzéki jelölt a legesélyesebb arra, hogy legyőzze a Fidesz jelöltjét.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online