Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kétes történelmi tett: a gödöllői röplabda-csapat 6. lett

2016-04-21 19:37:04

NB I., rájátszás, 5. helyért, 2. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – MTK Budapest 0-3
(-19, -11, -14)

Köszöntéssel kezdődött az összecsapás: Tamás Zoltán klubelnök a gödöllői együttes tavaly legjobb teljesítményt nyújtott játékosának, Széles Petrának adott át ajándékot.
Csupán egyetlen dolog volt biztos a párharc gödöllői találkozója előtt: ez lesz a TEVA-hatos utolsó hazai fellépése a 2015/2016-os bajnoki idényben.
Az ütközetre előnnyel érkező fővárosiak fogadkoztak, szeretnék lezárni a párviadalt, Szabados István csapatának tagjai azonban azon próbáltak fáradozni, hogy legyen röplabdás elfoglaltságuk április utolsó napján.

Nem lett. Pedig az első játszmában akadt esélyük a házigazdák arra, hogy övék legyen a részsiker. Más kérdés, hogy ehhez lényegesen stabilabb nyitásfogadásra lett volna szükség.
Szokásához híven az MTK trénre, Hollósy László egy-két magánszámot bemutatott a nyitó szett alatt, ami a második és a harmadik etapra feleslegessé vált. Nem azért, mert a játékvezetők és csapatának tagjai felnőttek a feladathoz, hanem azért, mert a gödöllőiek csak asszisztáltak a fővárosiaknak. Szabados István a másodi játszmában a teljes cseresorát bevetette, talán abban bízva, hogy kulcsemberei kipihenik magukat a harmadik felvonásra. Nem tették, amiért a gödöllői edző gyakorlatilag szóba sem állt velük az időkérések során, inkább – amint az a képen is látható – a cseretáblákkal bíbelődött…

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, az MTK javára. A kék-fehérek ezzel megszerezték az 5. pozíciót, a TEVA-Gödöllői RC pedig 6 lett. Kétes siker, de a magyarországi elitbajnokságban ilyen helyezést soha nem ért el városunk csapata. Van még egy pozíció a legjobb nyolc között, ami hiányzik Gödöllőn, az első hely.
Aggasztó lejtmenetre utal, hogy három éve bajnoki döntőt játszott a gödöllői csapat és 2. lett, két éve 3., míg tavaly a 4. helyet szerezték meg a lányok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online