Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bölcsődék egyesülnek és műfüves focipálya újulhat meg Gödöllőn

2016-04-20 16:27:21

Szándéknyilatkozat született arról, hogy szeptember 1-jétől egyesül az Egyetem téren található Mézeskalács Bölcsőde és a Palotakert Bölcsőde. A létrejövő intézmény a Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsőde nevet viseli majd, és a Mézeskalács Bölcsőde ennek tagintézményeként működik a jövőben.
A két gödöllői bölcsődében összesen 10 csoportban nevelik a gyerkőcöket. Mindent egybevetve 130 fő elhelyezésére van lehetőség, a jelenlegi kihasználtság átlagosan 63,5 százalékos. Az egyesített bölcsőde leendő vezetőjét pályázati úton tervezik kiválasztani.


A gödöllői képviselőtestület tagjai egyetértettek azzal, hogy pályázatot nyújtsanak be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által meghirdetett országos pályaépítési programra. A beruházási költség 70 százaléka társasági adóból (TAO) valósulhat meg, a fennmaradó 30 százalékos rész biztosítását pedig az önkormányzat önerőként vállalja.
Az MLSZ kiírása szerint egy nagyméretű műfüves pálya kivitelezése 149 millió forintba kerül, amihez 44,7 millió forint önerő szükséges. A 2011 júliusa óta a VÜSZI Kft. által üzemeltetett Táncsics Mihály úti sportcentrumban jelenleg két műfüves borítású küzdőtér is van. A megújításra szoruló régebbit (képen) hét éve adták át, az újabbat 2013 szeptemberében.
A kisebb méretű, öltözőkhöz közeli műfüves pályát övező labdafogó háló az elmúlt években olyan mértékben elhasználódott, hogy javítása értelmetlen, cserére szorul. Ezt – eredménytartaléka terhére – nettó 1,27 millió forintért teheti meg az üzemeltető.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online