Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bombázót vesztett és szerzett a gödöllői röplabda-csapat

2015-07-28 12:11:45

Egyáltalán nem ördögtől való dolog a csapatjáték sportágakban, ha egy-egy szezon után cserélődnek a játékosok. Így van ezzel a 2014-2015-ös idényben Magyar Kupa ezüstérmes és bajnoki negyedik helyezett TEVA-Gödöllői Röplabda Club női együttese is, ahol – akárcsak egy évvel korábban – idén is akad jövés-menés.

Alapos vérveszteséget jelenthet a gödöllői formáció számára, hogy elhagyja az egyesületet a magyar élvonal egyik legeredményesebb ütőjátékosa, a válogatott Szakmáry Gréta, aki a bajnok Békéscsaba szolgálatába áll az új idényben. Rajta kívül a feladó Luter Liza is távozik, ő az MTK-nál folytatja. Arról is hallani, hogy április derekán súlyos térdsérülést szenvedett center, Fritz Ágnes sem tervezi, hogy ezen a szinten játszik majd a jövőben. És ha mindez nem lenne elegendő, egy ideig Csengeri Petrára sem számíthat Horváth András vezetőedző, mivel a másik gödöllői „bombázó” az őszi Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapat szlovéniai túráján súlyos térdsérülést szenvedett. Petra jobb térdét július második hetében megműtötték, és az előzetes orvosi vélemények szerint akár fél évbe is telhet, hogy teljes értékű edzésmunkát végezzen.
A kialakult helyzetben szükséges volt új játékosok után néznie a klubvezetésnek – reagált megkeresésünkre Árpás Géza elnök. A „szabadpiaci” kutakodás következtében Gödöllőre igazol a Vasas kétszeres bajnok, négyszeres kupagyőztes négyesütője, Stefanik Orsolya (b), valamint az igencsak szemrevaló miskolci feladó, Szabó Barbara (j), és tárgyalnak még egy fővárosi centerrel is. A junior keretből a saját nevelésű Maurer Katalin és Hemmert Kyra készülhetnek együtt a felnőtt csapattal.


Ilyen előzmények alapján nincs könnyű helyzetben Horváth András és szakmai stábja. A gödöllői tréner azonban nem esett kétségbe a kihívástól. Érdeklődésünkre úgy fogalmazott, hogy az elmúlt idényben többen gondolták úgy, hogy az alaposan felforgatott csapattal a sem a kupában, sem a bajnokságban nem jut a négy közé a csapat. Aztán mindkettő sikerült, mi több, csupán egyetlen ponton múlott a TEVA-GRC kupagyőzelme.
- Abból kell főznünk, amink van – hangsúlyozta a vezetőedző, aki hozzátette: kemény munka vár mindenkire, és ígérhetem, minden energiát beleteszünk, hogy ne szoruljunk ki az élmezőnyből.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online