Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tovább távolodott a Viharsarokban a bajnoki döntőtől a gödöllői hatos

2015-04-16 19:18:18

NB I. rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés:
Linamar-Békéscsabai RSE – TEVA-Gödöllői RC 3-0
(22, 23, 15)

Az elődöntő párviadalának első, gödöllői mérkőzése után a vesztes TEVA-Gödöllői RC női együttesének edzője, Horváth András (képen) úgy fogalmazott: hosszú még ez a párharc, menni kell tovább! Ahhoz, hogy tényleg hosszú lehessen a két csapat rivalizálása, városunk hatosának nyernie kellett (volna) a Viharsarokban.

Takács Doroti pontjával indult a csata, majd 4-4 után a hazaiak – egy rossz gödöllői nyitásfogadást is kihasználva – három egységet termeltek. Ezt követően a csabaiak több, ász-értékű szervából szerzett könnyű ponttal mentek előre (12-6). A két csapat közötti különbség a folytatásban sem csökkent számottevően, a váltott ponttermelés a blokkolásban is jeleskedő házigazdáknak kedvezett, akik a szett végjátékára egy kicsit ugyan kiengedtek (21-13-ról lett 23-21), de végül hozták a nyitójátszmát.

A második felvonás nagy kérdése volt, hogy a gödöllői alakulat átmenti-e az első etap második felében tanúsított javuló játékát. Öt-hármas vendégvezetésnél úgy tűnt, igen, de innen fordított a BRSE. Ráadásul, Fritz Ágnes rosszul fogott talajt, kifordult a térde, ezáltal a TEVA-hatos elvesztette egyik centerét. Helyére Kalotai Zsófia állt be, és ő is „benne volt” abban, hogy városunk csapata 15-11-re ellépjen. Az előny azonban 19-nél elolvadt, mi több, 21-20-ra már a házigazdák vezettek. Aztán 23-21-re is, majd végigvitték a különbséget, és megduplázták szettelőnyüket.

Nagyon nehéz helyzetbe került a gödöllői társulat, amely azzal a tudattal kezdte a harmadik játszmát, ha egyenlíteni akar a párharcban, nem bukhat el több szettet. Úgy is fogalmazhatunk: muszáj volt rátalálni a siker receptjére. Sajnos, nem ment. Az akarattal nem volt baj, ám a lélektani előnyben játszó vendéglátók jól olvasták a TEVA-különítmény kicsit egysíkú játékát, és győzelmükkel óriási lépést tettek a bajnoki finálé felé.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0, a Békéscsaba javára. A harmadik mérkőzést április 19-én, vasárnap 18 órától rendezik meg Gödöllőn, a Szent István Egyetem sportcsarnokában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online