Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Eltékozolták pályaelőnyüket a gödöllői röplabdás lányok

2015-04-12 19:52:34

Akárhonnan nézzük, abszolút kétesélyes elődöntő-párharc kezdődött a riválisok között. A TEVA-hatos mellett szólt, hogy a bajnoki alapszakaszban mindkét találkozó a gödöllői lányok győzelmével végződött: házigazdaként és vendégként egyaránt 3-1 arányban diadalmaskodtak Horváth András tanítványai. A nemzetközi porondot jelentő Challenge-kupában viszont a csabaiak dupláztak. Miként a bő egy évvel ezelőtti elődöntőben is, ahol a viharsarkiak három mérkőzésen vívták ki a döntőbe jutást a mieinkkel szemben, méghozzá úgy, hogy két ütközetet városunkban nyertek meg. Kormos Mihály társulata a Vasas elleni fináléban sem állt meg, így fennállása során először ünnepelhetett felnőtt bajnoki címet. Ilyen előzmények után adódott a kérdés: érdemes-e az alapszakasz-sikerekből kiindulni, vagy a bajnoki hajrára kialakított forma lesz a meghatározó?

NB I. rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Linamar-Békéscsabai RSE 2-3
(23, -18, 13, -14, -9)
Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Fritz, Csengeri, Takács, Széles. Cserék: Bánlaki (liberó), Kalotai, Nagy K., Radomszki. Edző: Horváth András

Az első játszma hűen tükrözte, hogy nüánsznyi eltérés van a két csapat között. Tudásban, hibázásban egyaránt. A remegő kezek először a hazaiaknál csillapodtak, hiszen 9-9 után 12-9-re elléptek a gödöllőiek. Egy ideig úgy tűnt, hogy ez az előny gond nélkül végigvihető a szettben, ám néhány buta baki miatt a lelkes és jól blokkoló csabaiak 20-18-ra fordítottak. Ekkor nagy levegőt vett Horváth András együttese, és Csengeri Petra, illetve Szakmáry Gréta pazar megmozdulásaival, valamint Molcsányi Rita játszmalabdánál elrontott nyitásával, minimális különbséggel behúzta az első felvonást.

Viszont nem kezdte jó a másodikat, ezért hatalmas harcot kellett vívnia azért, hogy 4-7-ről 12-11-re fordítson. Ekkor azonban a viharsarkiak percei következtek, akik légiósaik vezérletével újra hárompontos előnyre tettek szert (12-15). Megint mehetett az eredmény után a gödöllői hatos. Ment is: Szakmáry sánca, majd egy elméretezett csabai ütés miatt odáig fajultak a dolgok, hogy a TEVA-különítmény 18-17 vezetett. Nem sokáig, mert lábra kapott a BRSE, és ebben a játszmában már nem engedett pontot gyűjteni a sokat bizonytalankodó házigazdáknak.

A harmadik etap elején beindult a bombaerős támadás-befejezések helyett inkább a ravasz ejtéseken, illetve Csengeri Petra hatékony nyitásain alapuló gödöllői henger, és az első technikai idő 8-3-as hazai előnynél következett el. A fehér felsőben játszó házigazdák a folytatásban is kellően figyeltek: 17-nél meglett a tízpontos differencia, és nem sokkal később az újabb hazai részsiker, a mérkőzés ezen szakaszában mélypontra került Békéscsaba ellen.


Négy gödöllői ponttal indult a negyedik szett, amire a vendégek Soós Nikolett szervái után nyolccal válaszoltak. Ráadásul, a szerb Ivana Radonjic is beszállt a csabai pontgyártásba, így nyolc egységnyi különbségre tágult a rés a két csapat között (8-16). Innen már nem volt visszaút a játék minden elemében gyengélkedő, cseréit is bevető TEVA-hatos számára, jöhetett a döntő felvonás.

Ebben, a váltott pontszerzések miatt, egy ideig megjósolhatatlan volt, hogy melyik csapat nevet a végén. Öt-öt után a gödöllőiek kerültek gödörbe (5-8), s bár nagyon próbálkoztak, nem voltak képesek megújulni…
Horváth András a találkozó után úgy fogalmazott, hosszú még ez a párharc, menni kell tovább!

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Békéscsaba javára. A második mérkőzést április 16-án, csütörtökön 18 órától rendezik meg Békéscsabán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online