Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Halált okozó testi sértés és emberölés is lehet a borosgazda tette

2015-04-09 15:33:37

Április 9-én az első tárgyalást tartotta a Budapest Környéki Törvényszék annak a vácszentlászlói férfinak az ügyében, aki a vád szerint 2013 októberében fagyállót öntött a saját meggyborába, ezzel egy ember halálát okozva. A délelőtt folyamán az ügyész ismertette a vádat, illetve megtörtént a vádlott kihallgatása is. A nap további részében a nyomozati vallomásokat tárják a vádlott elé – tájékoztatta hírportálunkat Koszta János, a szervezet szóvivője.

A vád szerint 2013. október első felétől ismeretlen személyek különböző tárgyakat tulajdonítottak el a vácszentlászlói férfi ingatlanának udvaráról; a jelen ügy sértettje ezen időszakban többször is bemászott a férfi kertjébe, hogy a pincéből meggybort tulajdonítson el.
Az akkor 37 éves vádlott, észlelve, hogy lopják a borát, elhatározta, hogy megleckézteti a tolvajt: 2013. október 24-én a benzinkúton vásárolt 5 liter fagyállót, amiből 1-2 litert a pincében lévő, meggybort tartalmazó hordóba töltött. A vádlott tudta, hogy a fagyállónak hallucinogén hatása van, aki megissza, az legalábbis hányni fog tőle.

A sértett 2013. október 25-én ismét bort lopott a vádlottól, amiből ismerősöknek is adott – ketten szenvedtek enyhe lefolyású etilénglikol mérgezést tőle, a sértett pedig a lopott meggybor elfogyasztása után – amihez 4-MEC (dizájner drog, a katinon és amfetamin csoportokba tartozó stimuláns szer) nevű pszichotróp anyagot is fogyasztott -, rosszul lett, majd kórházba szállítását követően, 2013. november 1. napján elhunyt, halála etilénglikol mérgezés okozta heveny veseelégtelenség miatt következett be.

A bíróság megállapította a vádlott cselekménye kapcsán az eltérő minősítés lehetőségét, vagyis azt, hogy amit a vádlott tett, az halált okozó testi sértésnek, illetve emberölés bűntettének is minősülhet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online