Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Távozott posztjáról a gödöllői röplabda-csapat legsikeresebb edzője

2013-05-23 15:20:49

Alig egy hónappal azt követően, hogy a TEVA-Gödöllői RC női röplabda-csapata – fennállása során harmadszor – ezüstéremmel zárta a magyar bajnokságot, számos, jobbára változást eredményező fejlemény történt és történik a klub háza táján.

Az erőviszonyok ismeretében tavaly nyáron még az tűnt reálisnak, hogy a 2012/2013-as évad arany betűkkel vonul be a gödöllői röplabdasport történetébe. Kimondva vagy kimondatlanul a szakma és a szurkolók egyaránt azt remélték, hogy a nemzetközi porondon (Közép-európai Liga és Challenge Kupa) „combosodó” gödöllői lányok mind a Magyar Kupát, mind a bajnoki címet begyűjtik. Egyik sem sikerült. Ráadásul, mindkétszer a Vasas állta útját a TEVA-hatos törekvéseinek, méghozzá úgy, hogy a mieink otthonának számító egyetemi sportcsarnokban bitorolta el a címeket. A kupadöntőben viszonylag simán, a pontvadászatban öldöklő csatában.

Bármennyire is furcsa, a kettős bukás ellenére a mögöttünk hagyott idény volt a TEVA-Gödöllői RC női alakulatának eddigi legeredményesebb szezonja. Olyanra már többször is akadt példa korábban, hogy városunk csapata két érmet szerezzen egy évadban, olyanra azonban eddig nem, hogy két ezüstéremmel zárja a megmérettetés-sorozatokat. Az előzetes várakozások azonban nem erről szóltak, így törvényszerűnek látszott, hogy a kudarcként megélt második helyek nem maradnak következmények nélkül.

Árpás Géza, a gödöllői klub május 10-én újraválasztott elnöke érdeklődésünkre számos újdonsággal szolgált. A szakvezető elmondta, örömteli, hogy a TEVA továbbra is kitart a gödöllői női röplabda-csapat anyagi támogatása mellett, a dotáció összege a tavalyival egyező mértékű. A klubvezetés megköszönte Ludvig Zsolt vezetőedző elmúlt két szezonban végzett munkáját, helyére az eddigi másodedzőt, Szalay Attilát (képen) nevezték ki.
Biztosnak tűnik, hogy a négyesütő Molnár-Németh Zsuzsanna enged az egykori (2009-2011) gödöllői edző, Deme Gábor fémjelezte NB II-es jászberényiek csábításának, és eligazol Gödöllőről. Szó van arról, hogy esetleg mások – elsősorban a Kriegel-nővérek, az időközben Angliába utazott feladó, Éva és az ütő Zsófi – is követik példáját, ez a folyamatban lévő tárgyalások alakulásától függ. Miként az is, hogy kik érkezhetnek a gödöllői együtteshez a következő bajnoki évadra.

A klubelnök azt is hozzátette, kérvényezték, hogy a csapat ismét benevezhessen a nemzetközi kupasorozatba. Erre elvileg nem volna jogosultsága, mivel hazánknak csak egy kvótája van, ami a bajnokot (Vasas) illeti. Ettől függetlenül, nem elképzelhetetlen, hogy az európai szövetség nagyurainak megesik a szívük, és pozitív választ adnak a gödöllőiek beadványára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online