Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az ezüst maradt divatban a gödöllői röplabdában

2013-04-22 19:58:10

NB I. Liga, döntő, 5. mérkőzés:

TEVA-Gödöllői RC – Vasas Óbuda 1-3 (-21, -25, 23, -15)
Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Hackl – Csengeri – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Lutter, Merkószki.

Mindkét fél részéről feszültség, izgalom és fogadkozás jellemezte a gigászi párharc ötödik, bajnokavató meccsét. A pályaelőny a gödöllőieket segítette, az viszont nem, hogy három nappal korábban már hajszálra voltak az aranyéremtől, mégsem voltak képesek feltenni a pontot az i-re. Egy ilyen, alaposan kiélezett szituációban lezajló mérkőzésen már nem az a legfontosabb, melyik csapat játszik szebben, hanem sokkal inkább az, hogy melyik hatékonyabb a – netán „csúnya” – pontok termelésében és hibázik kevesebbet, amivel nyomás alá helyezheti javítási lehetőség nélküli riválisát. A hangerőben bővelkedő Vasas-szurkolók egy felirattal üzentek kedvenceiknek: Egy meccs, egy győzelem. Egymásért – ez állt a palánkra kifeszített molinón. A felhívás nem bizonyult hiábavalónak.

18 óra 26 perc: Véget ért az első ütésváltásnak is nevezhető nyitójátszma, aminek első három pontját a gödöllőiek szerezték. Ezt követően azonban többször is elkerülhető hibákkal és szabálytalan hálóérintésekkel tették tönkre gördülékeny játékukat a hazai formáció tagjai, amivel jól szolgálták a fővárosiak érdekét. A fej-fej melletti idegtépő araszolás 21-21-nél szakadt meg: a Vasas zsinórban négy ponthoz jutott, amiből hármat(!) ajándékba kapott.

18 óra 58 perc: Növelte szettelőnyét a vendégcsapat, amely már a játékrész elején megalapozta újabb részsikerét (6-11). ötpontos vezetését ugyan később elbukta az óbudai társulat: 13-12, majd 22-20 is volt az állás a TEVA-hatos javára. A számukra kedvező lélektani helyzettel azonban nem igazán tudtak mit kezdeni a kritikus pillanatokban elmélázó hazaiak, így a harmadik játszmalabdáját értékesítő Vasasé lett a dicsőség.

19 óra 30 perc: Szépített a Gödöllő! A házigazdák valahonnan erőt merítettek, és dicséretes hozzáállással végiggürizték az eredmény tekintetében nem mindig a szájuk íze szerint alakult játszmát. Mindezt tették úgy, hogy a szett előtti szünetben Ludvig Zsolt helyett Szakmáry Gréta osztotta meg véleményét játékostársaival…

19 óra 56 perc: Eldőlt. A pontok számát tekintve, csak a jelzett időpontban, de fejben már minden bizonnyal a szett elején (1-7). Egy-egy átmeneti feltámadás nem nagyon segített a hazaiakon, akiknek a meccsbenmaradást jelentő ötödik etap kiharcolásához rendkívüli teher alatt és baki nélkül kellett teljesíteniük. Úgy is fogalmazhatunk: egyszerre kiiktatni a tét miatti nyomást és szembeszállni az önbizalomtól duzzadó riválison. Megoldhatatlan vállalkozásnak bizonyult…

Sok okosat egyelőre nehéz hozzáfűzni a toronymagas aranyesélyesnek kikiáltott Gödöllő mélyrepüléséhez. Ami tény: az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye 3-2 lett a Vasas javára. A piros-kékek – 1989, 2005, 2008 és 2012 után – ötödször hódították el a bajnoki címet, a gödöllői lányok pedig – 2007-et és 2012-őt követően – harmadszor lettek ezüstérmesek.


A TEVA-Gödöllői RC bajnoki ezüstérmes csapata (2012-2013)

Álló sor (balról jobbra). Huszár Éva technikai vezető, Ludvig Zsolt vezetőedző, Merkószki Tünde, Háfra Dominika, Molnár-Németh Zsuzsanna, Kriegel Zsófia, Kriegel Éva, Csengeri Petra, Szakmáry Gréta, Tóth Róbert orvos, Szalay Attila másodedző. Térdelnek: Lékó Lilla, Lutter Liza, Széles Petra, Hackl Szilvia, ifj. Árpás Géza gyúró.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online