Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Négy pontra voltak attól, hogy hősnők legyenek

2013-04-19 21:07:34

NB I. Liga, döntő, 4. mérkőzés:

Vasas Óbuda – TEVA-Gödöllői RC 3-2 (-23, 19, -20, 22, 5)
Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Hackl – Csengeri – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Lutter, Merkószki, Háfra D.

Ez volt az első alkalom a döntő párharca során, hogy a szövetség illetékesei érmekkel és a bajnoknak járó serleggel érkeztek mérkőzésre. A finálé meccssorozatának negyedik ütközetén ugyanis az volt a legfőbb kérdés, megszületik-e a Folyondár utcába 2-1-es előnnyel érkezett gödöllőiek történelmi aranyérme, vagy csak a párviadal ötödik összecsapása után derül fény az ország legjobb női csapatának kilétére.

Az utóbbi verzió teljesült be. Pedig a látottak alapján és a józan logika szerint nem ennek kellett volna. Pláne úgy nem, hogy az első játszmát 6-14-es hátrányról fordították meg az ütőerőben riválisuk fölé gödöllőiek, akik lendülete a második szettre ugyan alábbhagyott, ám a harmadik felvonásban ismét a mieink akarata és dominanciája érvényesült.

Ludvig Zsolt együttese az izgalmakban jócskán bővelkedő mérkőzés ezen fázisában mindössze egyetlen játszmára állt attól, hogy bajnok legyen. A negyedik játékrészben sokáig úgy tűnt, senki és semmi nem állíthatja meg a TEVA-hatos szárnyalását: 16-10, majd 21-19 is volt az eredmény a Gödöllő javára. Ezt követően azonban – mint utóbb kiderült – végzetes hullámvölgybe került a vendégcsapat, amely a találkozó hátralévő részében csupán 6 pontot termelt az önbizalomtól egyre inkább duzzadó, és a párharcban megérdemelten egyenlítő házigazdák ellen.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-2. Az összecsapás-sorozat utolsó mérkőzését április 22-én, hétfőn 18 órától rendezik meg Gödöllőn, az egyetemi sportcsarnokban. A találkozót a DigiSport TV 2-es csatornája élőben közvetíti.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online