Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tóth Krisztina búcsúzott az olimpiától

2012-07-28 22:40:23

Miután a ma déli nyitómeccsén Tóth Krisztina alaposan megszenvedve, 4-3 ((9, -9, -9, -12, 5, 9, 10) arányban nyert a venezuelai Fabiola Ramos ellen, a londoni olimpia női egyes tornájának legjobb 48 versenyzője között egy 19 éves tajvani lány, Szu-Yu Chen várt rá.

Városunk 2008-ban megválasztott díszpolgára legutóbb Katarban találkozott a világranglista 57. helyén álló játékossal, és 4-2-re elvérzett vele szemben. Egy ideig úgy tűnt, hogy az olimpia – pestiesen mondva – más kávéház. Végül nem lett az, mert a remekül kezdő, zsinórban ötödik olimpiáján résztvevő Tóth Kriszta kiélezett küzdelemben, 4-3 (10, 7, 7, -13, -5, -5, -11) arányban kikapott a nála közel 20 évvel fiatalabb ázsiai riválistól.

Az első, gyakorlatilag erőfelmérő játszmát Kriszta hatalmas csatában, 12-10 arányban nyerte. A folytatásban erre is rápakolt a gödöllői pingpongos, aki 11-7-es szettgyőzelemmel növelte előnyét. Szerencsére, a tajvani lány a harmadik felvonásban sem bukkant rá arra az ellenszerre, amivel megállíthatta volna Kriszti szárnyalását, ezáltal jött az újabb 11-7-es magyar részsiker.
A negyedik etap végén Kriszti nagyon közel állt, ahhoz, hogy nullára nyerje az ütközetet. 10-9-nél és 13-12-nél is neki volt meccslabdája, mégis az ázsiaié lett a szett (13-15). Sajnos, a következő kettő úgyszintén. Ráadásul, nagyon simán (11-5 és 11-5).
A döntő játszmában félő volt, hogy a feltörekvő tajvanit nehéz lesz megállítani. Főleg úgy, hogy Kriszta játékán egyre inkább kiütköztek az idegi és fizikai fáradtság jelei. Nem is sikerült. Pedig megvolt rá az esély. Elsősorban 11-10-nél. Azonban ez a meccslabda is odalett. Nem úgy az ázsiaié, aki 12-11-es előnyénél kihasználta a kínálkozó lehetőséget, és nyert.

A történtek ellenére Kriszti minden elismerést megérdemel. Úgy is fogalmazhatunk: a gödöllői asztaliteniszező sportemberhez méltó módon, emelt fővel búcsúzott az ötkarikás játékoktól. Nyilatkozata szerint, nem csak a londonitól. Kriszta úgy fogalmazott: versenyzőként ez volt az utolsó olimpiája, a következőre legfeljebb mint sportvezető utazhat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online