Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: egyszerűbb aranyút?

2012-07-21 15:42:54

A hunvolley.blog.hu értesülése szerint a bajnoki címvédő Vasas csapata visszalép a Közép-európai Liga (MEVZA-liga) 2012/2013-as idényének mérkőzéssorozatától. Ha ez így lesz, az jelentősen befolyásolja a TEVA-Gödöllői RC együttesének helyzetét is.

Cseppet sem örömteli, ugyanakkor újabb negatív fejleménye a szebbik nemhez köthető honi röplabda-sport egyre lesújtóbb állapotának, hogy a bajnoki címvédő és kupagyőztes Vasas egyelőre nem rendelkezik olyan erősségű játékoskerettel, amely megállná a helyét a nemzetközi porondon. Elsősorban ezért merült fel, hogy a fővárosi piros-kékek visszavonják a Közép-európai Ligára leadott nevezésüket.

Amennyiben ez bekövetkezik, csupán egyetlen magyar formáció, a TEVA-Gödöllői RC csapata képviseli hazánkat a megmérettetés-sorozatban. A két együttes az előzetes sorsolás alapján szeptember 20-án és 27-én játszana egymás ellen. A Vasas visszalépése esetén ezek az ütközetek elmaradnak, és városunk hatosa csak október 19-én lép pályára, amikor a horvát ZOK Rijeka alakulatát fogadja az egyetemi sportcsarnokban.

A másik, a gödöllői csapatot is érintő következménye a Vasas visszalépésének a hazai bajnokság végjátékához kötődik. Ha a TEVA-hatos egyetlen magyar indulóként teljesíti nemzetközi kötelezettségeit, automatikusan az 1-es kiemelési sorszámot kapja a negyeddöntőkkel kezdődő rájátszásban. Ez azt jelenti, hogy minden, sikeresen teljesített párharcban, így a döntőben is, pályaelőnyt élveznek majd Ludvig Zsolt tanítványai. Derűlátó megfogalmazásban: könnyebb út vezethet a hőn áhított gödöllői aranyéremhez.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online