Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vívás: a 36. hely volt a végállomás Gémesi Csanád számára a milánói világbajnokságon

2023-07-25 12:25:48

Július 22-e és 30-a között az olaszországi Milánóban randevúznak a világ legjobb vívói, köztük a magyarok is.  Településünket Gémesi Csanád, a MATE-Gödöllői EAC kardozója képviseli a világbajnokságon, amin – az Ukrajna elleni háború miatt szankcionált orosz és fehérorosz versenyzők kivételével – a földkerekség legjobb pengeforgatói a jövő évi párizsi olimpián történő induláshoz szükséges ranglistapontok gyűjtésének reményében léphetnek pástra.

Navarrete József – a tavalyi kairói világbajnokságon a 25. helyen végzett – tanítványa július 22-én, a férfikardozók egyéni, 170 indulót számláló versenyének selejtezőjében kapcsolódott be a küzdelemsorozatba, ahonnan – hat győzelemmel, imponálónak mondható 30-10-es találataránnyal – a 64 versenyzőt számláló főtáblára jutott.
Ennek egyenes kieséses versenyét július 25-én rendezték meg. A kiemelési rangsort tekintve 21. Gémesi Csanád a legjobb 32 közé kerülésért a román Matei Cidu ellen vívott, és 15-14 arányban alulmaradt. A gödöllői kardozó fiaskója bosszantónak tekinthető, miután Csanád 8-11-es hátrányból 14-13-ra fordított, majd ellenfele talpra állt, és kétszer is eltalálta.
Vereségével a MATE-GEAC olimpiai bronzérmes pengeforgatója a 36. helyen végzett férfikardozók világbajnoki mezőnyében.

Gémesi Csanád legközelebb a férfikardozók csapatversenyében (34 nevező ország) lép pástra a kairói világbajnokságon. Ennek küzdelmei július 27-én, csütörtökön reggel kezdődnek, a legjobb 8 közé jutott formációk pedig egy nappal később 10 órától harcolnak a minél értékesebb helyezésekért.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online