Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hiába címezték a testületnek, nem került a gödöllői városatyák elé a körforgalom-építés vétója

2023-07-07 11:24:18

Április 6-án már foglalkoztunk a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca – Szőlő utca – Szilhát utca találkozásánál kialakítani tervezett körforgalom megvalósításának anomáliáival. Akkor azzal zártuk a cikket: kizártnak tartjuk, hogy a fejlesztést érdeksérelem nélkül végre lehet hajtani.
Az élet igazolta ezt a felvetést, ám ettől függetlenül a körforgalom kiépítése elkezdődött, a munkák javában zajlanak.

Az április 5-én megtartott „lakossági fórum” hatására – április 17-i keltezéssel – a környéken lakók és vállalkozást üzemeltetők közül csaknem negyvenen írták alá azt, a szóban forgó körforgalom kialakításának felülvizsgálatára irányuló kérelmet, aminek címzettje a gödöllői önkormányzat képviselőtestülete volt.

A beadványban – a teljesség igénye nélkül – az szerepelt, hogy
• a beruházást az érintett lakosság, családok és üzletek tulajdonosaival egyetértésben megtámadjuk, megvétózzuk,
• leszögezzük, hogy nem a fejlődés ellen lépünk fel, de mint évtizedek óta vállalkozást üzemeltetők az egyébiránt hosszú évek óta balesetmentes kereszteződésben létesülő körforgalom által megszűnő parkolóhelyek miatt ellehetetlenülő helyzetbe kerülünk, az üzletek forgalma várhatóan jelentősen csökken,
• véleményünk szerint a Széchenyi utca – Röges utca – Éva utca összekapcsolása fontosabb lenne, hiszen a forgalom párhuzamos elvezetése nagy mértékben csökkentené a Szilhát és Szőlő utcai forgalmat.
- Évtizedek óta itt élünk, vállalkozunk, dolgozunk, adót fizetünk. Véleményünk szerint a körforgalom kialakítása nem szükséges és nem praktikus, ezért kérjük, hogy a tervezett beruházást függesszék fel – zárul a beadványt aláírók érvelése.

A kérelem megvitatása sem május 25-én, sem június 15-én nem került a gödöllői képviselőtestület tagjai elé, a felháborodott aláírók választ – június 19-i dátummal – Pelyhe Józseftől, a választókörzet lokálpatrióta klubos önkormányzati képviselőjétől kaptak. A közel kétoldalas levélben – egyebek között – az alábbiak olvashatók:
• A szóban forgó kereszteződés az önkormányzati tulajdonban lévő utak közül városunk egyik legnagyobb forgalommal bíró csomópontja, ami kialakítása miatt kétséget kizáróan balesetveszélyes, a gyalogos-átkelőhely hiánya okán nem csupán a gépjárművek, hanem a gyalogosok számára is. Ezt független szakértői vélemények is alátámasztják.
• A városvezetés a 2018 novemberi közmeghallgatáson foglalkozott a település közlekedési koncepciójának aktualizálásával, és ott senki nem kifogásolta ezt a fejlesztést.
• Idén április 5-én, az összehívott egyeztetésen az érintettek közül csupán három személy vett részt.
• Az érintett kereszteződésben a megszűnő parkolók száma jóval kevesebb az Önök részéről szóban megfogalmazottaknál, mivel a csomópont északi oldalán történő parkolás jelenleg sem engedélyezett.

Válaszának utolsó mondatában Pelyhe József megjegyzi: egy perc séta nem írhatja felül senkinek a testi épségéhez fűződő jogait…

Arra kérjük mindazokat, akik olvassák ezt a cikket, és jó emlékezőképességgel rendelkeznek, írják meg hozzászólásban a közösségi oldal(ak)on, mikor történt ebben az útkereszteződésben közlekedési balaset, és milyen súlyosságú volt. Együttműködésüket köszönjük!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online