Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: szoros szettekben gyűrte le a Gödöllő a „kis” Vasast

2023-01-07 18:32:14

NB I. Liga, 9. forduló:
Gödöllői RC – Vasas SC 3-0
(23, 22, 20)

A Vasas fiataljai ellen kezdte a 2023-as esztendő bajnoki mérkőzés-sorozatát Szalay Attila csapata, amely az elmúlt három fordulóban nem kapott ki, és szettet is csupán egyet veszített. Más kérdés, hogy a „kis Vasas” formációja úgy áll a tabella 2. helyén, hogy a győztes meccseit 3-0-ra nyerte, és csak a DVTK, illetve az UTE U21 ellen maradt alul.

Örömteli volt, hogy 420 nap elteltével ismét pályára léphetett a gödöllői csapat szélsőütője, Kökény Petra, aki 2021. november 13-án szenvedett térdsérülést. Ami a találkozó nyitószettjét illeti, igencsak hektikusra sikeredett. A felvonás egyharmada után a Vasas 20-12-es előnybe került, ám ezzel nem tudtak gazdálkodni a piros-kék fiatalok. A hazai gárda 20-20-nál utolérte riválisát, majd feszült végjátékban behúzta a játszmát.
A folytatásban gyakorlatilag fej-fej mellett haladtak a csapatok, jelentősebb különbségű vezetéshez egyik fél sem jutott. Az utolsó pontoknál a gödöllőiek voltak pontosabbak, így megduplázták szettelőnyüket. A harmadik játszma hasonló ütemben és ponthalmozással telt, mint az azt megelőző, így a rendelkezésére álló játékosait jó érzékkel forgató Szalay Attila szettveszteség nélküli győzelemre vezette tanítványait.

A Gödöllői RC csapata 15 ponttal, 16-14-es szett- és 685-637-es pontaránnyal az 5. helyen áll az NB I. Liga bajnoki tabelláján. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Gödöllői RC – Diósgyőri VTK január 14., szombat 17 óra, monori sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online